Artikel top billede

Dine gamle familiefotos kan blive superlækre på din smartphone med ny Google-app

Google lancerer en ny app, der skal gøre det lettere at digitalisere eksempelvis dine gamle familiebilleder, uden du skal bøvle med en skanner.

Har du flere kasser med gamle familiefotos til at stå på reolen eller på loftet, kommer der her en smart måde at digitalisere samlingen. 

Google har lanceret en ny foto-app kaldet Fotoscanner, der kan indskanne og korrigere dine fotos, så de står knivskarpt.

Appen er en blanding mellem manuel billedtagning og algoritmer og findes både til iOS og Android.

Normalt er du nødt til at betale for at få gamle fotos digitaliseret, eller du har måtte erhverve dig en skanner for at undgå genspejlinger fra loftslys.  

Ved at tage flere billeder af dit gamle foto, samler Google-appen billederne til ét billede for dermed at fjerne highlights, perspektivforskydninger og skygger. Billedet vil stå - hvis det lykkes - lige så skarpt på din skærm som på fotopapiret. 

Biledet sendes derefter op i Google Fotos-sky, hvor du efterfølgende kan redigere i billederne og tilknytte bestemte kontakter til hvert foto, for nemt at kunne søge i dit fotokatalog. 

Appen er gratis og kan hentes i dag. Husk, at hvis du gemmer filerne i Google Fotos, kan du gratis gemme alle de fotos, du vil, men i en nedsat opløsning. Du skal betale en månedlig pris for at gemme billederne i sin originale opløsning. 

Lignende tjenester

Google er ikke det første selskab med dokumentskannings-apps, men Fotoscanner er en af de bedste, vi har prøvet. 

Hvis din smartphone har et godt indbygget kamera, kan du langt hen ad vejen erstatte din gamle skanner med smartphonen og en tilhørende app.

De fleste andre apps på markedet fokuserer i stedet på indskanningen af dokumenter med tekst såsom Microsofts Office Lens eller den Scanbot. 

Begge apps benyttes til at indskanne eksempelvis kvitteringer eller underskrevne kontrakter, der efterfølgende enten kan gemmes i skyen, på telefonen eller sendes til rette modtager. 

Læs også: Test af Samsung Gear 360: Hvad kan man egentlig bruge et 360-graders kamera til?
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Functional Consultant

Capgemini Danmark A/S

Account Executive, Industries

Banking Circle

Senior UX Designer

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere