Dine gamle familiefotos kan blive superlækre på din smartphone med ny Google-app

Google lancerer en ny app, der skal gøre det lettere at digitalisere eksempelvis dine gamle familiebilleder, uden du skal bøvle med en skanner.

Har du flere kasser med gamle familiefotos til at stå på reolen eller på loftet, kommer der her en smart måde at digitalisere samlingen. 

Google har lanceret en ny foto-app kaldet Fotoscanner, der kan indskanne og korrigere dine fotos, så de står knivskarpt.

Appen er en blanding mellem manuel billedtagning og algoritmer og findes både til iOS og Android.


Normalt er du nødt til at betale for at få gamle fotos digitaliseret, eller du har måtte erhverve dig en skanner for at undgå genspejlinger fra loftslys.  

Ved at tage flere billeder af dit gamle foto, samler Google-appen billederne til ét billede for dermed at fjerne highlights, perspektivforskydninger og skygger. Billedet vil stå - hvis det lykkes - lige så skarpt på din skærm som på fotopapiret. 

Biledet sendes derefter op i Google Fotos-sky, hvor du efterfølgende kan redigere i billederne og tilknytte bestemte kontakter til hvert foto, for nemt at kunne søge i dit fotokatalog. 

Appen er gratis og kan hentes i dag. Husk, at hvis du gemmer filerne i Google Fotos, kan du gratis gemme alle de fotos, du vil, men i en nedsat opløsning. Du skal betale en månedlig pris for at gemme billederne i sin originale opløsning.  Lignende tjenester
Google er ikke det første selskab med dokumentskannings-apps, men Fotoscanner er en af de bedste, vi har prøvet. 

Hvis din smartphone har et godt indbygget kamera, kan du langt hen ad vejen erstatte din gamle skanner med smartphonen og en tilhørende app.

De fleste andre apps på markedet fokuserer i stedet på indskanningen af dokumenter med tekst såsom Microsofts Office Lens eller den Scanbot. 

Begge apps benyttes til at indskanne eksempelvis kvitteringer eller underskrevne kontrakter, der efterfølgende enten kan gemmes i skyen, på telefonen eller sendes til rette modtager. 

Læs også: Test af Samsung Gear 360: Hvad kan man egentlig bruge et 360-graders kamera til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.