Artikel top billede

Dine gamle familiefotos kan blive superlækre på din smartphone med ny Google-app

Google lancerer en ny app, der skal gøre det lettere at digitalisere eksempelvis dine gamle familiebilleder, uden du skal bøvle med en skanner.

Har du flere kasser med gamle familiefotos til at stå på reolen eller på loftet, kommer der her en smart måde at digitalisere samlingen. 

Google har lanceret en ny foto-app kaldet Fotoscanner, der kan indskanne og korrigere dine fotos, så de står knivskarpt.

Appen er en blanding mellem manuel billedtagning og algoritmer og findes både til iOS og Android.

Normalt er du nødt til at betale for at få gamle fotos digitaliseret, eller du har måtte erhverve dig en skanner for at undgå genspejlinger fra loftslys.  

Ved at tage flere billeder af dit gamle foto, samler Google-appen billederne til ét billede for dermed at fjerne highlights, perspektivforskydninger og skygger. Billedet vil stå - hvis det lykkes - lige så skarpt på din skærm som på fotopapiret. 

Biledet sendes derefter op i Google Fotos-sky, hvor du efterfølgende kan redigere i billederne og tilknytte bestemte kontakter til hvert foto, for nemt at kunne søge i dit fotokatalog. 

Appen er gratis og kan hentes i dag. Husk, at hvis du gemmer filerne i Google Fotos, kan du gratis gemme alle de fotos, du vil, men i en nedsat opløsning. Du skal betale en månedlig pris for at gemme billederne i sin originale opløsning. 

Lignende tjenester

Google er ikke det første selskab med dokumentskannings-apps, men Fotoscanner er en af de bedste, vi har prøvet. 

Hvis din smartphone har et godt indbygget kamera, kan du langt hen ad vejen erstatte din gamle skanner med smartphonen og en tilhørende app.

De fleste andre apps på markedet fokuserer i stedet på indskanningen af dokumenter med tekst såsom Microsofts Office Lens eller den Scanbot. 

Begge apps benyttes til at indskanne eksempelvis kvitteringer eller underskrevne kontrakter, der efterfølgende enten kan gemmes i skyen, på telefonen eller sendes til rette modtager. 

Læs også: Test af Samsung Gear 360: Hvad kan man egentlig bruge et 360-graders kamera til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere