Artikel top billede

Efter hotelbranchen: Nu går Airbnb efter rejsebureauerne med ny tjeneste

Den kontroversielle overnatningsvirksomhed Airbrb har gjort livet surt for hoteller verden over, og nu sigter Airbnb at gøre det samme ved rejsebureauerne med Airbnb Trips.

En af de helt store "disruption-kæledægger", Airbnb, udvider nu fra at være et udlejningsselskab af private lejligheder til at blive et egentligt rejsebureau. 

Det nye tiltag bliver kaldt Airbrb Trips, og går ud på at tilbyde oplevelser via Airbnbs platform på samme måde, som Airbnb allerede tilbyder overnatning: Via private. 

"Hvis du vil have en fantastisk rejse, ender du hurtigt med et helt research-projekt. Airbnb Trips skal hjælpe med at blive et med de lokale," siger Brian Chesky, CEO hos Airbnb ved Airbnbs årlige Open conference. 

Den nye platform lader brugere oprette kurser eller oplevelser til interesserede, hvad end det er korte kurser eller flere dages oplevelser. 

Det kan være en surferskole på Hawaii, et sushi-kursus i Tokyo, en smagstur på et bryggeri i Tjekkiet eller en vandretur i det skotske højland. Det kan også være noget så enkelt som et restaurantbesøg, hvor du kan booke et bord igennem Airbnb-appen. 

I første omgang udrulles Airbnb Trips i San Francisco, New York, Tokyo, Paris og syv andre byer, men udrulles til i alt 50 byer i løbet af næste år.

Skal blive et holistisk rejseselskab

Målet for Airbnb er at blive et samlet rejseselskab, hvor du fra appen kan booke værelse, oplevelser og mad.

Flere rejsende vil måske i første omgang vælge en Airbnb-lejlighed, hvis de i samme app kan udvælge lokale oplevelser og forlystelser samt booke et bord på en restaurant. 

Ekspansionen fra udlejnings til rejseselskab kan også være med til at fjerne fokus fra Airbnbs udlejninger af privates lejligheder.

Airbnb kæmper juridiske kampe verden over i stil med Uber for at få lov til at private kan udleje værelser og lejligheder. 

I både Barcelona, New York og Berlin har Airbnb mødt stor modstand. I Berlin er det ikke længere lovligt at udleje sin lejlighed igennem tjenester som Airbnb, og i New York er en lov på vej, der forbyder borgerne at udleje deres lejligheder ud i mindre end 30 dage. 

Læs også: Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Det samme sker i Paris og Amsterdam, hvor byerne forsøger at holde Airbnb og lignende tjenester i snor, netop for at sørge for boliger til de lokale.

Københavns Kommune har igangsat en undersøgelse for at finde ud af, om tjenester som Airbnb skævvrider det københavnske boligmarked. 

Læs også: Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere