Artikel top billede

Efter hotelbranchen: Nu går Airbnb efter rejsebureauerne med ny tjeneste

Den kontroversielle overnatningsvirksomhed Airbrb har gjort livet surt for hoteller verden over, og nu sigter Airbnb at gøre det samme ved rejsebureauerne med Airbnb Trips.

En af de helt store "disruption-kæledægger", Airbnb, udvider nu fra at være et udlejningsselskab af private lejligheder til at blive et egentligt rejsebureau. 

Det nye tiltag bliver kaldt Airbrb Trips, og går ud på at tilbyde oplevelser via Airbnbs platform på samme måde, som Airbnb allerede tilbyder overnatning: Via private. 

"Hvis du vil have en fantastisk rejse, ender du hurtigt med et helt research-projekt. Airbnb Trips skal hjælpe med at blive et med de lokale," siger Brian Chesky, CEO hos Airbnb ved Airbnbs årlige Open conference. 

Den nye platform lader brugere oprette kurser eller oplevelser til interesserede, hvad end det er korte kurser eller flere dages oplevelser. 

Det kan være en surferskole på Hawaii, et sushi-kursus i Tokyo, en smagstur på et bryggeri i Tjekkiet eller en vandretur i det skotske højland. Det kan også være noget så enkelt som et restaurantbesøg, hvor du kan booke et bord igennem Airbnb-appen. 

I første omgang udrulles Airbnb Trips i San Francisco, New York, Tokyo, Paris og syv andre byer, men udrulles til i alt 50 byer i løbet af næste år.

Skal blive et holistisk rejseselskab

Målet for Airbnb er at blive et samlet rejseselskab, hvor du fra appen kan booke værelse, oplevelser og mad.

Flere rejsende vil måske i første omgang vælge en Airbnb-lejlighed, hvis de i samme app kan udvælge lokale oplevelser og forlystelser samt booke et bord på en restaurant. 

Ekspansionen fra udlejnings til rejseselskab kan også være med til at fjerne fokus fra Airbnbs udlejninger af privates lejligheder.

Airbnb kæmper juridiske kampe verden over i stil med Uber for at få lov til at private kan udleje værelser og lejligheder. 

I både Barcelona, New York og Berlin har Airbnb mødt stor modstand. I Berlin er det ikke længere lovligt at udleje sin lejlighed igennem tjenester som Airbnb, og i New York er en lov på vej, der forbyder borgerne at udleje deres lejligheder ud i mindre end 30 dage. 

Læs også: Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Det samme sker i Paris og Amsterdam, hvor byerne forsøger at holde Airbnb og lignende tjenester i snor, netop for at sørge for boliger til de lokale.

Københavns Kommune har igangsat en undersøgelse for at finde ud af, om tjenester som Airbnb skævvrider det københavnske boligmarked. 

Læs også: Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.