Artikel top billede

Foto: iFixit

Limet og lukket: Næsten umuligt at reparere eller opgradere de nye Macbook Pro 13-computere

Den amerikanske hjemmeside iFixit har skilt de to nye Macbook Pro'er ad. Hvis du forventer at kunne opgradere med mere hukommelse eller lagerplads, kan du godt tro om.

Apple's computere og telefoner er notorisk svære at reparere og opgradere med bedre indmad, men de nye Macbook Pro 13-computere er en historie for sig. 

Faktisk er det tæt på umuligt at udskifte og fikse noget som helst på de nye Macbook Pro 13-computere.

Det konkluderer holdet bag den amerikanske hjemmeside iFixit, der skiller computere ad for at se, hvor lette de er at reparere og opgradere. 

Du kan se hele videoen omkring iFixits "tear down" herunder.

Særligt giver den nye touchbar problemer, da det ikke er  muligt at løfte den aflange OLED-skærm op uden at skærm og berøringssensor bliver delt i to og dermed går i stykker.  

Får du åbnet computeren, kan du let udskifte den store trackpad uden de store problemer. Men herefter bliver det svært.

Loddet fast 

I den lille 13 tommer uden touchbar kan du udskifte den indbyggede SSD, men det er en særlig type, der ikke er lige til at anskaffe.

I den nye Macbok Pro 13 med touchbar er det ikke muligt at udskifte eller tilføje mere lagerplads, da NAND-Flash-drevene fra SanDisk er loddet fast til computerens motherboard. 

Det samme gælder computerens RAM, der kommer fra Samsung.

I de ældre modeller var det muligt at tilføje mere hukommelse til computerne, men ikke i de nye modeller. Det er særligt bittert, da de nye Macbook kun kan have op til 16 gigabyte RAM.

Læs også: Fjernes helt: Disse seks teknologier får dødsstødet i de nye MacBook Pro'er

Det samme gælder batteriet, der er limet fast til computerens chassis. 

I alt giver iFixit den nye Macbook Pro 13 med touchbar 1/10 på skalaen over, hvor muligt det er at reparere computerne selv - altså så godt som umuligt. Den nye Macbook Pro 13 uden touchbar modtog 2/10, da SSD'en kan udskiftes, men som stadig ikke er en standard-SSD, hvilket gør det dyrt at udskifte. 

Så går din nye Macbook pro 13 i stykker, 7-9-13 for at det ikke sker, skal du nok forbi Apples service-afdeling. 

En sjov lille observation er også, at de nye Macbook Pro'ers "højttalerhuller" ved tastaturet er ren kosmetisk. Lyden fra computerens indbyggede højttalere kommer ud længere nede på computeren via computerens køleriller. 

Læs også: Netop præsenteret: Her er den nye Macbook Pro med særlig touchskærm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere