Artikel top billede

Avis: Retssager på vej mod tidligere Atea-topfolk

Ttidligere topfolk i Atea skal i retten i forbindelse med den store bestikkelsessag.

Anklagemyndigheden er ifølge Børsen på vej med retssager mod tidligere topfolk i Atea.

De har været sigtet i et stykke tid, hvor politiet har efterforsket sagen.

Nu mener anklagemyndigheden at have indsamlet nok bevismateriale til, at det kan bære en retssag.

Læs også: Nu kører Atea-retssagerne igen: Tidligere it-topfolk tiltalt for at have modtaget ulovlige gaver for tusindvis af kroner fra Atea

De er ifølge Børsen tiltalt for at have bestukket en række offentligt ansatte i forbindelse med it-handler med Atea.

Politiet sigtede i efteråret blandt andet fire højtprofilerede Atea-sælger i sagen, efter de i sommeren 2016 under stor mystik stoppede i selskabet.

Det kan du læse mere om her: Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Ifølge Børsen mener politiet blandt andet, at de tidligere Atea-chefer har bestukket de offentlige indkøbs-ansvarlige ved at betale for rejser til Las Vegas og Dubai.

Avisen skriver, at politiet vil have beslaglagt 136.000 kroner hos en af de tidligere chefer, mens der er nedlagt påstand om beslaglæggelse af 400.000 kroner fra en tidligere ansat i Region Sjælland.

Seks dømt

Bagmandspolitiet har gennem det seneste år sigtet omkring 40 personer i sagen - herunder en række topfolk fra den offentlige sektor og Atea.

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Indtil videre har otte offentligt ansatte været stillet for en domstol. De tæller højtplacerede folk i store organisationer som Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, Rigspolitiet og DSB.

Heraf er to blevet frikendt, mens seks er blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af forskellige rabatter eller hardware, som de har modtaget i forbindelse med indgåelse af aftaler med Atea.

Fem af de dømte har anket til Landsretten.

Du kan få et overblik over de retssager, der allerede er blevet afviklet i sagen her: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet.

Hverken Atea eller bagmandspolitiet har nogen kommentarer til Børsens oplysninger.

Læs også:

Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"

Endnu en offentlig ansat dømt i bestikkelsessagen: Anker med det samme til landsretten

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere