Artikel top billede

Avis: Retssager på vej mod tidligere Atea-topfolk

Ttidligere topfolk i Atea skal i retten i forbindelse med den store bestikkelsessag.

Anklagemyndigheden er ifølge Børsen på vej med retssager mod tidligere topfolk i Atea.

De har været sigtet i et stykke tid, hvor politiet har efterforsket sagen.

Nu mener anklagemyndigheden at have indsamlet nok bevismateriale til, at det kan bære en retssag.

Læs også: Nu kører Atea-retssagerne igen: Tidligere it-topfolk tiltalt for at have modtaget ulovlige gaver for tusindvis af kroner fra Atea

De er ifølge Børsen tiltalt for at have bestukket en række offentligt ansatte i forbindelse med it-handler med Atea.

Politiet sigtede i efteråret blandt andet fire højtprofilerede Atea-sælger i sagen, efter de i sommeren 2016 under stor mystik stoppede i selskabet.

Det kan du læse mere om her: Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Ifølge Børsen mener politiet blandt andet, at de tidligere Atea-chefer har bestukket de offentlige indkøbs-ansvarlige ved at betale for rejser til Las Vegas og Dubai.

Avisen skriver, at politiet vil have beslaglagt 136.000 kroner hos en af de tidligere chefer, mens der er nedlagt påstand om beslaglæggelse af 400.000 kroner fra en tidligere ansat i Region Sjælland.

Seks dømt

Bagmandspolitiet har gennem det seneste år sigtet omkring 40 personer i sagen - herunder en række topfolk fra den offentlige sektor og Atea.

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Indtil videre har otte offentligt ansatte været stillet for en domstol. De tæller højtplacerede folk i store organisationer som Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, Rigspolitiet og DSB.

Heraf er to blevet frikendt, mens seks er blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af forskellige rabatter eller hardware, som de har modtaget i forbindelse med indgåelse af aftaler med Atea.

Fem af de dømte har anket til Landsretten.

Du kan få et overblik over de retssager, der allerede er blevet afviklet i sagen her: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet.

Hverken Atea eller bagmandspolitiet har nogen kommentarer til Børsens oplysninger.

Læs også:

Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"

Endnu en offentlig ansat dømt i bestikkelsessagen: Anker med det samme til landsretten

Ministerie-ansat dømt i bestikkelsessagen for køb af fjernsyn med klækkelig rabat

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere