Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge

For 10 år siden var det Nokia, RIM og Sony Ericsson, der ejede mobilmarkedet. Så kom Apple og Samsung og ændrede markedet for altid

I år er det 10 år siden, at Steve Jobs stod på scenen og fremviste iPhonen for første gang.

Det var hverken den første telefon med en touchskærm eller den første telefon med apps, men det var den første enhed, som blandede touch med brugervenlighed uden en stylus-pen.

Det kan du læse mere om her: iPhone fylder 10 år i dag: Her har du tre nyskabende telefoner, som kom før iPhone - kan du huske dem?

Alligevel blev iPhone en af hovedårsagerne til, at vi alle i dag går rundt med en smartphone.

Kort tid efter udkom Samsung også med en smartphone - hvilket indledte en årelang kamp mellem de to virksomheder om patenter og copyright - og i dag er Apple og Samsung de største smartphone-producenter i verden.

Dræbte Nokia

Der gik dog flere år, før de to selskaber blev større end den daværende mobilgigant, Nokia.

Da iPhone blev lanceret i 2007, sad Nokia ifølge tal fra Gartner på knap 50 procent af markedet.

Fire år senere var markedsandelen for Nokia faldet til 18 procent, og både Apple og Samsung solgte nu flere smartphones end den finske kæmpe.

Det var det samme år, hvor taiwanesiske HTC også havde sit bedste år og solgte op imod 43 millioner smartphones.

Dernæst kom selskabet i gedigen modvind med dårlig hardware (fanden tage HTC Wildfire!), og i dag kæmper HTC med stadigt dårligere salgstal.

HTC gik således fra at sidde på ni procent af markedet i 2007 til at nu holde fast i sin ene procent. 

Læs også: Test af [b]Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler[/b]

Apple op, Apple ned

Det var Samsung og Apple, der udraderede Nokia og Blackberry (RIM), men siden er nye spillere kommet på markedet og truer de to konger.

Som markedet åbnede sig op og priserne faldt, steg antallet af smartphone-købere og dermed også smartphone-producenter.

I Kina var det hovedsageligt kinesiske smartphones med egenudviklede og Google-frie Android-versioner, der tog markedet, og det var først i 2015, at Apple overhovedet fik lov til at sælge iPhones i landet.

I dag ser vi derfor kinesiske Huawei være verdens tredjestørste producent af smartphones med over 132 millioner solgte enheder i 2016.

Et imponerende tal, men stadig under halvdelen af, hvad Samsung sælger.

Det har også betydet, at Apples markedsandel er faldet, selv om selskabet sælger iPhones som aldrig før - 216 millioner enheder i 2016.

Også Samsungs andel er faldet, mens de kinesiske mærker Oppo, Huawei og Vivo er steget.

Læs også: Samsung og Apple står i stampe på smartphone-markedet - men tre kinesiske selskaber buldrer frem

Nu er vi halvvejs igennem 2017. Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei, Oppo, OnePlus, det nye Nokia og Motorola har allerede lanceret nye smartphones for at kannibalisere på et næsten mættet smartphone-marked.

Vi mangler kun Apple, som forventes at lancere tre nye smartphones i år til september: iPhone 7s og 7s Plus og den mere specielle iPhone 8 eller iPhone X.

Du kan læse mere om den kommende iPhone X her: Her er alle de vilde rygter om iPhone 8, der sender Apple-aktien på rekord-kurs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere