Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Om få timer løfter Nokia sløret for næste topmodel: Det her kan du glæde dig til

Nokia lancerer onsdag aften selskabets hidtil bedste smartphone. Læs mere om telefonen her og se præsentationen live

Onsdag aften klokken 20:30 dansk tid løfter Nokia sløret for selskabets næste smartphone.

Det bliver den fjerde i rækken siden den hårde skilsmisse fra Microsoft i 2015, som du kan læse mere om her: Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne.

Navnet på den nye smartphones forventes at blive Nokia 8, og der er lagt op til, at den bliver den stærkeste og mest kraftfulde Nokia-telefon.

Nokia 8 forventes at blive en smartphone med en 5,3 tommer stor QHD-skærm (1.400 x 2.560 pixels), en af Snapdragons 835-processorer (ligesom du finder i HTC U 11 og OnePlus 5), 4GB RAM og 64GB lagerplads.

Altså specifikationer der passer med de eksisterende toptelefoner.

Ligeledes forventes telefonen at have samme spartanske og nokianske design som sine forgængere, Nokia 3, 5 og 6.

Ligesom i gamle dage har det nye Nokia igen indgået et samarbejde med Zeiss, det tyske objektivselskab, der leverer glas til telefonens linser - fuldstændig som ved N95 eller den vidunderlige Lumia 1020.

Du kan se hele lanceringen af de nye Nokia-telefon herunder. Der er endnu ikke noget nyt om priserne.

Nokias genfødsel

Det nye Nokia er ikke helt som det gamle, der tilbage i 00’erne sad på 50 procent af hele smartphone-markedet.

Finske HMD Global er selskabet bag Nokia-brandet i dag, og så dagens lys i 2016. HMD købte rettighederne til Nokia tilbage fra Microsoft, men valgte at droppe udviklingen af Windows 10-telefoner og i stedet satse på Android-universet.

Læs også: 10 år med iPhone: Sådan har smartphone-markedet udviklet sig siden Nokia var konge

Selskabet blev i første omgang styret af CEO Arto Nummela, der har haft 17 års erfaring fra det gamle Nokia, men tilbage i juli overtog Florian Seiche stillingen som CEO.

HMD Gobal får produceret Nokia-telefonerne i et samarbejde med Foxconn.

I dag kan du allerede købte tre Nokia-telefoner med Android: Nokia 3, 5 og 6. Alle i den billige ende, men alle tre bliver rost for at fungere ganske fortræffeligt trods den lave pris.

Læs også: Det nye Nokia har allerede problemer: CEO'en forlader selskabet omgående




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere