The Lost Legacy forstår nærmest altid at sætte en scene helt ordentligt, sådan at en ellers ordinær opgave hurtigt bliver gjort til noget specielt.
Foto: Sony.

Anmeldelse: Indiana Jones-eventyr og nye hovedpersoner gør Uncharted: The Lost Legacy værd at spille

Nathan Drake er taget på sommerferie, men Uncharted-serien og dens kendte kvalitet fortsætter ufortrødent

Naughty Dog er ikke kun virkeligt dygtige til at skabe imponerende spil, men også virkeligt dygtige til at skabe originale problemer for sig selv, hvilket demonstreres ganske fint i Uncharted: The Lost Legacy.

Den amerikanske udviklers evner inden for både teknik, filmiske fortællinger og i særdeleshed karakter-opbyggelse er nærmest sagnomspundne - og det med god grund. 

Hvor den første succes blev skabt med Crash Bandicoot, var det Jak & Daxter-serien der cementerede Naughty Dog som noget specielt og alligevel var det retrospektivt set, kun begyndelsen på software-husets ekstremt imponerende udgivelser. 

Uncharted var således deres forsøg på at skabe en slags spilbar blanding af det bedste fra Romancing the Stone og Indiana Jones, og ikke kun lykkedes de med at skabe et bombastisk actionspil med en fabelagtig verden, de skabte også en af de bedste og mest levende hovedpersoner med den eventyrlystne Nathan Drake.

Og det er her de originale problemer melder sig i The Lost Legacy. Hr. Drake er ganske viste taget på ferie og har i dette Uncharted 4-sidespor overladt hovedrollerne til to bifigurer fra de tidligere spil, men både Nadine Ross og i særdeles Chloe Frazer er så godt realiseret at resten af pakken kvalitativt har svært ved at følge med.

Den slags er naturligvis et luksusproblem som få andre udviklere ville brokke sig over at få kastet i nakken, men i The Lost Legacy bliver man flere gange fænget så meget af figurernes fortællinger og levende skuespil, at efterfølgende puzzle- eller actionsekvenser kan føles som en brat og lidt kedelig opvågning.

I disse sekvenser gavner det heller ikke The Lost Legacy at seriens helt basale gameplay, efterhånden er blevet overgået betragteligt at af dens nærmeste konkurrent.
Således føles det stadig alt for automatiseret og koreograferet når man skal foretage livsfarlige spring, skyde sig ud af problemer eller finde løsninger på gåder, sammenlignet det mere interaktive Rise of the Tomb Raider.

Her stopper det meste af kritikken dog også, for selvom det måske føles som om at dette er en udgivelse der til dels er udviklet på baggrund af udviklerens store rutine, er det svært ikke at være virkelig godt underholdt når fortællingen først begynder at tage fart. 

Uden at ville spolere noget, skal det derfor blot nævnes at den denne gang står på opdagelsesrejse i Indien, hvor glemte byer fra gamle civilisationer naturligvis gemmer på den slags hemmeligheder, som også ville have været uimodståelige for både Jack Colton og Indiana Jones.

Den sædvanlige blanding af gådeløsning, platforms-hopperi og actionsekvenser er denne gang blevet frisket lidt op ved at der efter et par timers spil, bydes på en langt mere åben verden hvor man selv kan bestemme sin vej frem.

Havde her været tale om en fuldblods efterfølger, kunne man nok også have forventet lidt mere variation af opgaverne, og flere af dem, men ikke desto mindre fungerer det fint og giver dette sidekapitel sin egen personlighed. 


Tidligere på året kunne PlayStation 4 Pro ejere for alvor glæde sig over at der endelig var et spil der til fulde benytte sig af de ekstra hestekræfter som den opgraderede konsol har at gøre godt med, og Horizon: Zero Dawn står stadig som et af de absolut flotteste spil på markedet, uanset platform – nu har det dog fået følgeskab. 

Læs også: Anmeldelse: Battlefield 1 er en hæsblæsende skildring af 1. Verdenskrig Hvorvidt Naughty Dog har pillet yderligere ved den ekstremt imponerende teknologi der lå til grunde for det oprindelige Uncharted 4 er svært at sige, men ikke desto mindre er The Lost Legacy noget af det mest imponerende man kan smide i konsollen rent grafisk – særligt hvis man har en fladskærm der understøtter både 4K og HDR. 

Junglelandskaberne, de faldefærdige ruiner og enorme vandfald maler alle tilsammen et billede af et sted så smukt at man ville ønske man var der selv.

Ingen andre udviklere laver flottere og mere levende scener end Naughty Dog, og lyseffekterne får de fleste scener til at ligne et perfekt fotografi, blot i animeret form og uden at miste fodfæstet når det gælder realismen. 


Uncharted: The Lost Legacy er ganske vist ikke et lige så langt eventyr som tidligere spil i serien, og vil måske også føles en smule for velkendt for seriens største fans.

Ikke desto mindre er der dog tale om et virkeligt underholdende eventyr, med grafik i verdensklasse og et udseende der vil vise din fladskærm fra sin bedste side, mens det slår benene væk under vennekredsen.

At det samtidigt lanceres til halvdelen af hvad man normalt betaler for den slags, gør kun den samlede oplevelse bedre.

Læs også: Anmeldelse: I Hellblade er den største fjende skræmmende realistiskYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.
White paper
Vigtige overvejelser til din cloud-strategi
Med denne video får du en dybdegående gennemgang af de overvejelser, man som virksomhed bør gøre sig, når man definerer sin cloud-strategi. Din virksomheds tilgang til cloud er i dag et vigtigt emne, når I planlægger jeres it-strategi. Er cloud ”et andet sted”, eller er cloud en leverancemodel for it-services? Skal man have infrastruktur on-site, outsourcing, cloud eller både og? Dette er et spørgsmål, som mange der beskæftiger sig med it-infrastruktur og strategi stiller sig selv. Se hvorfor det ofte ikke et enten eller, men snarere et både og.