Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen

Nye iPhones betyder nyt til iOS-brugerne, men der er meget grønt græs på den anden side hos Android-producenterne - ofte til en lavere pris.

Nye iPhones har set dagens lys til en højere pris end nogensinde før. 

Særligt iPhone X trækker opmærksomhed med sin store OLED-skærm, der dækker hele fronten af telefonen, speciel ansigtsgenkendelse og ikke mindst en pris, der nærmer sig de 9.000 kroner for den mindste model. 

Den kan du læse mere om her: Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

Det er den mest markante opdatering til Apples telefoner siden skiftet fra iPhone 5S til 6, og det er også Apples kraftigste smartphone til dato. 

Ud over en kraftigere processor, har de nye iPhones også TrueTone-skærme med bedre farvekorrekthed, bedre kameraer og trådløs opladning. 

Mange af de funktioner findes dog allerede i flere at de eksisterende Android-modeller, og vi mangler endnu at se lanceringer fra nogle af de største og mest interessante spillere: Huawei med sin kommede Mate 10 og Google med en Pixel 2. 

Sammenligner vi de to(tre) nye iPhones med Android-telefonerne, virker de umiddelbart ikke til at slå de eksisternede smartphones.
Tal er dog ikke alt.

Eksempelvis har iPhones længe haft markant mindre indbygget hukommelse end Android-telefoner, men uden at det har været til at mærke. 

I mit arbejde som testredaktør har jeg tværtimod oftere mødt Android-telefoner, der selv med 4 GB hukommelse har haft svært ved at håndtere hård multitasking. 

Herunder kan du se en gennemgang af iPhone 8, 8 Plus og iPhone X sammenlignet med nogle af de bedste Android-telefoner på markedet, som du kan købe i Danmark i øjeblikket. 
Et par andre boblere, som ikke er blevet nævnt her, er Samsungs to andre telefoner, Note 8 og Samsung Galaxy S8 Plus, der begge deler specifikationer med Galaxy S8, men med større skærme.

Du kan læse mere om begge her: 

Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?

Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Huaweis Mate 9 Pro kunne også nævnes. Her har Huawei selv meldt ud, at der er en ny Mate 10 på vej i løbet af efteråret. Huawei P10 indeholder desuden samme processor og kamera som Mate 9 Pro. 

Også Sonys XZ-telefoner, der udkom i en opdateret version ved dette års IFA, er gode bud på toptelefoner anno 2017. Særligt hvis du leder efter en lille, men god Android-telefon, kan Sony Xperia XZ Compact være interessant. 

Vi testede Sonys 4K-smartphone Xperia XZ Premium tidligere på året: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Samme funktion, anderledes teknologi
Både iPhone X og Samsungs telefoner kommer med ansigtsgenkendelse, men de benytter hver deres teknologi.

Vi har forholdt os meget skeptiske omkring brugen af ansigtsgenkendelse, da du skal have telefonen op foran ansigtet i en lidt akavet position, før de blev låst op. Det gælder eksempelvis S8 og Note 8. 

Note 8 og S8 fra Samsung har både ansigtsgenkendelse, som ikke er særlig sikker, men er hurtig - men som vi også relativt nemt har kunne snyde - og irisskanner, der er langsommere, men mere sikker. 

Dog ser det ud til, at ansigtsgenkendelsen fungerer hurtigere på den nye iPhone X, men det er desværre på bekostning af en fingerskanner, som de fleste iPhone-brugere ellers har vænnet sig til. 

Hvilken telefon overvejer du at købe næste gang? Vi er med på, at iOS  mod Android kan vække passionerede følelser i folk, men hold en sober tone i debatfeltet.
 
Læs også: Planen er klar: Sådan vil Apple sikre, at både iPhone 8 og iPhone X storsælger på samme tidYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”
Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse: Digital succes kræver opgør med statisk it-infrastruktur - men det er ikke uden problemer
Det digitale kapløb er i fuld sving i erhvervslivet, og mange toneangivende virksomheder søger den nødvendige fleksibilitet ved at skifte til tredieparts-datacentre og hybrid cloud-infrastruktur. Det viser en stor undersøgelse blandt 752 europæiske virksomheder, som analysehuset IDC har foretaget for Interxion. Men flere virksomheder har samtidig betydelige bekymringer i forhold til stabilitet og sikkerhed i sådan en grad, at det hæmmer de digitale ambitioner. Læs i dette whitepaper om undersøgelsens resultater og nogle af svarene på de udfordringer, digitale virksomheder aktuelt står over for. 24 sider på engelsk.