Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen

Nye iPhones betyder nyt til iOS-brugerne, men der er meget grønt græs på den anden side hos Android-producenterne - ofte til en lavere pris.

Nye iPhones har set dagens lys til en højere pris end nogensinde før. 

Særligt iPhone X trækker opmærksomhed med sin store OLED-skærm, der dækker hele fronten af telefonen, speciel ansigtsgenkendelse og ikke mindst en pris, der nærmer sig de 9.000 kroner for den mindste model. 

Den kan du læse mere om her: Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

Det er den mest markante opdatering til Apples telefoner siden skiftet fra iPhone 5S til 6, og det er også Apples kraftigste smartphone til dato. 

Ud over en kraftigere processor, har de nye iPhones også TrueTone-skærme med bedre farvekorrekthed, bedre kameraer og trådløs opladning. 

Mange af de funktioner findes dog allerede i flere at de eksisterende Android-modeller, og vi mangler endnu at se lanceringer fra nogle af de største og mest interessante spillere: Huawei med sin kommede Mate 10 og Google med en Pixel 2. 

Sammenligner vi de to(tre) nye iPhones med Android-telefonerne, virker de umiddelbart ikke til at slå de eksisternede smartphones.
Tal er dog ikke alt.

Eksempelvis har iPhones længe haft markant mindre indbygget hukommelse end Android-telefoner, men uden at det har været til at mærke. 

I mit arbejde som testredaktør har jeg tværtimod oftere mødt Android-telefoner, der selv med 4 GB hukommelse har haft svært ved at håndtere hård multitasking. 

Herunder kan du se en gennemgang af iPhone 8, 8 Plus og iPhone X sammenlignet med nogle af de bedste Android-telefoner på markedet, som du kan købe i Danmark i øjeblikket. 
Et par andre boblere, som ikke er blevet nævnt her, er Samsungs to andre telefoner, Note 8 og Samsung Galaxy S8 Plus, der begge deler specifikationer med Galaxy S8, men med større skærme.

Du kan læse mere om begge her: 

Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?

Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Huaweis Mate 9 Pro kunne også nævnes. Her har Huawei selv meldt ud, at der er en ny Mate 10 på vej i løbet af efteråret. Huawei P10 indeholder desuden samme processor og kamera som Mate 9 Pro. 

Også Sonys XZ-telefoner, der udkom i en opdateret version ved dette års IFA, er gode bud på toptelefoner anno 2017. Særligt hvis du leder efter en lille, men god Android-telefon, kan Sony Xperia XZ Compact være interessant. 

Vi testede Sonys 4K-smartphone Xperia XZ Premium tidligere på året: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Samme funktion, anderledes teknologi
Både iPhone X og Samsungs telefoner kommer med ansigtsgenkendelse, men de benytter hver deres teknologi.

Vi har forholdt os meget skeptiske omkring brugen af ansigtsgenkendelse, da du skal have telefonen op foran ansigtet i en lidt akavet position, før de blev låst op. Det gælder eksempelvis S8 og Note 8. 

Note 8 og S8 fra Samsung har både ansigtsgenkendelse, som ikke er særlig sikker, men er hurtig - men som vi også relativt nemt har kunne snyde - og irisskanner, der er langsommere, men mere sikker. 

Dog ser det ud til, at ansigtsgenkendelsen fungerer hurtigere på den nye iPhone X, men det er desværre på bekostning af en fingerskanner, som de fleste iPhone-brugere ellers har vænnet sig til. 

Hvilken telefon overvejer du at købe næste gang? Vi er med på, at iOS  mod Android kan vække passionerede følelser i folk, men hold en sober tone i debatfeltet.
 
Læs også: Planen er klar: Sådan vil Apple sikre, at både iPhone 8 og iPhone X storsælger på samme tidYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
Ny Chrome-version kan føre til et gennembrud for PWA'erne: Google og Microsoft satser på denne nye type apps
Progressive web apps - eller PWA’er - kommer du til at høre meget mere til. Både Microsoft og Google har kastet deres kærlighed på disse apps. Se her, hvad de to selskaber ser i PWA’erne.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.