Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen

Nye iPhones betyder nyt til iOS-brugerne, men der er meget grønt græs på den anden side hos Android-producenterne - ofte til en lavere pris.

Nye iPhones har set dagens lys til en højere pris end nogensinde før. 

Særligt iPhone X trækker opmærksomhed med sin store OLED-skærm, der dækker hele fronten af telefonen, speciel ansigtsgenkendelse og ikke mindst en pris, der nærmer sig de 9.000 kroner for den mindste model. 

Den kan du læse mere om her: Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

Det er den mest markante opdatering til Apples telefoner siden skiftet fra iPhone 5S til 6, og det er også Apples kraftigste smartphone til dato. 

Ud over en kraftigere processor, har de nye iPhones også TrueTone-skærme med bedre farvekorrekthed, bedre kameraer og trådløs opladning. 

Mange af de funktioner findes dog allerede i flere at de eksisterende Android-modeller, og vi mangler endnu at se lanceringer fra nogle af de største og mest interessante spillere: Huawei med sin kommede Mate 10 og Google med en Pixel 2. 

Sammenligner vi de to(tre) nye iPhones med Android-telefonerne, virker de umiddelbart ikke til at slå de eksisternede smartphones.
Tal er dog ikke alt.

Eksempelvis har iPhones længe haft markant mindre indbygget hukommelse end Android-telefoner, men uden at det har været til at mærke. 

I mit arbejde som testredaktør har jeg tværtimod oftere mødt Android-telefoner, der selv med 4 GB hukommelse har haft svært ved at håndtere hård multitasking. 

Herunder kan du se en gennemgang af iPhone 8, 8 Plus og iPhone X sammenlignet med nogle af de bedste Android-telefoner på markedet, som du kan købe i Danmark i øjeblikket. 
Et par andre boblere, som ikke er blevet nævnt her, er Samsungs to andre telefoner, Note 8 og Samsung Galaxy S8 Plus, der begge deler specifikationer med Galaxy S8, men med større skærme.

Du kan læse mere om begge her: 

Samsung Note 8 prøvekørt: Vil du give 7.750 kroner for denne smartphone?

Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

Huaweis Mate 9 Pro kunne også nævnes. Her har Huawei selv meldt ud, at der er en ny Mate 10 på vej i løbet af efteråret. Huawei P10 indeholder desuden samme processor og kamera som Mate 9 Pro. 

Også Sonys XZ-telefoner, der udkom i en opdateret version ved dette års IFA, er gode bud på toptelefoner anno 2017. Særligt hvis du leder efter en lille, men god Android-telefon, kan Sony Xperia XZ Compact være interessant. 

Vi testede Sonys 4K-smartphone Xperia XZ Premium tidligere på året: Test af Sony Xperia XZ Premium: Giver 4K-skærm i en smartphone mening?

Samme funktion, anderledes teknologi
Både iPhone X og Samsungs telefoner kommer med ansigtsgenkendelse, men de benytter hver deres teknologi.

Vi har forholdt os meget skeptiske omkring brugen af ansigtsgenkendelse, da du skal have telefonen op foran ansigtet i en lidt akavet position, før de blev låst op. Det gælder eksempelvis S8 og Note 8. 

Note 8 og S8 fra Samsung har både ansigtsgenkendelse, som ikke er særlig sikker, men er hurtig - men som vi også relativt nemt har kunne snyde - og irisskanner, der er langsommere, men mere sikker. 

Dog ser det ud til, at ansigtsgenkendelsen fungerer hurtigere på den nye iPhone X, men det er desværre på bekostning af en fingerskanner, som de fleste iPhone-brugere ellers har vænnet sig til. 

Hvilken telefon overvejer du at købe næste gang? Vi er med på, at iOS  mod Android kan vække passionerede følelser i folk, men hold en sober tone i debatfeltet.
 
Læs også: Planen er klar: Sådan vil Apple sikre, at både iPhone 8 og iPhone X storsælger på samme tidPremium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.