Test: Derfor er OnePlus 5T den mest anbefalelsesværdige telefon i 2017

Test: OnePlus 5T er ikke lige så innovativ som iPhone X eller lækker som Samsung Galaxy S8. Alligevel er OnePlus 5T den smartphone, vi bedst kan anbefale folk, der mangler en ny smartphone

Det kinesiske selskab OnePlus har lanceret sin seneste smartphone, OnePlus 5T.

Det er en mindre opdatering i forhold til den allerede eksisterende OnePlus 5: Mere skærm på fronten og et bedre kamera, er mere eller mindre alt det nye, der er værd at nævne.

Der findes et utal af smartphones derude, der er bedre end OnePlus 5T på en lang række parametre: Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy S8 og Note 8, HTC U 11, iPhone 8, 8 Plus og ikke mindst iPhone X.

Forskellen er bare, at alle ovenstående koster mellem 900 og 5.100 kroner mere end en OnePlus 5T, der til prisen overstråler dem alle.

Vi vil ikke til at gennemgå den helt store test, for OnePlus 5T er meget lig sin forgænger, OnePlus 5, bortset fra den større skærm og et bedre kamera, hvilket du kan læse om i vores førstehåndsindtryk.

Læs: Prøvekørt: OnePlus 5T er den bedste telefon til prisen

Alligevel vil vi gerne udspecificere, hvorfor du kan overveje en OnePlus fremfor eksempelvis en Samsung S8.

Prisen kontra hardware
OnePlus har næsten den samme hardware som mange af de andre toptelefoner på Android-markedet, men sammenlignet på ren pris slår OnePlus 5T konkurrenterne.

Vi har herunder fundet prisen for den mindste version af hver smartphone. Der er stor prisforskel på de forskellige smartphones, og vi ikke vil argumentere for, at en iPhone 8 eller HTC U11 ikke er en bedre telefon end OnePlus 5T og dermed retfærdiggør den højere pris.

Men OnePlus 5T har den samme processor, som de andre toptelefoner på Android-siden på markedet (snapdragon 835), den har mere hukommelse (6/8 GB RAM mod 4 GB RAM i de andre), og en farverig og flot OLED-skærm produceret af Samsung, der moderigtigt dækker det meste af fronten.

Skærmen er godt nok i en lavere opløsning end konkurrenterne (1.080 x 2.160 pixels), men vi kan ærlig talt ikke se forskel.

Opløsningen er høj nok til, at du ikke kan se de individuelle pixels. Det eneste vi savner, er en opdateringshastighed på 120Hz ligesom på Razer Phone, men det er ønsketænkning, da man endnu ikke kan lave de kontrastfyldte OLED-skærme ved 120Hz.

Læs også: Test af Razer Phone: Hvem havde troet, at et gaming-brand ville lancere årets mobiloverraskelse?

Et godt (nok) kamera
En stor “dealbreaker” ved OnePlus 5 fra foråret var dets kamera, der ganske enkelt ikke imponerede.

OnePlus har droppet det ene zoom-modul og satser i stedet på to vidvinkels-kameraer i symbiose, der skulle fange flottere fotos via software-magi.

Uanset hvad virker det, men selv om 5T fanger bedre og mere belyste aftenfotos, så får du stadig markant bedre kameraer i de andre toptelefoner.

Det er her, at du klart oplever det største kompromis, men det er blevet bedre, og med mindre du aktivt leder efter “det bedste,” eller står med alle smartphones på rad og række som os, så vil OnePlus' kamera være “godt nok.”

Særligt til prisen.

Vi foretrækker dog stadig Huawei Mate 10 Pros dualkamera, der skyder vidunderlige fotos både i farver og ægte sort/hvid, eller de fremragende kameraer i iPhone 8, 8Plus og X. Du får ganske enkelt flottere fotos hver gang med dyrere smartphones.

Læs også: Test af iPhone X: Apples mest avancerede telefon til dato - men langt fra verdens bedste telefon

Design
Vi skal ikke mere end et par år tilbage for, at billige midrange-smartphones bestod af billig plast for at holde prisen nede.

Med indrykket fra de kinesiske brands som OnePlus og Huawei, blev der skubbet til kvalitetsniveauet på smartphones til mere favorable priser, og i dag føles smartphones som Honor 9, Huawei P10, nokia 8 og OnePlus 5T alle som produkter af en højere kvalitet.

Faktisk er det svært at mærke på en OnePlus 5T og eksempelvis en Samsung S8, at S8’eren koster knap 900 kroner mere end 5T’eren (begge 64GB-versioner).

OnePlus har husket selv små detaljer som gummikanten omkring OnePlus 5T’s skærm for at sikre, at skærmen ikke krakelerer, hvis du taber den.

Der er lidt på finishen, hvor Samsungs S8’er er mere raffineret og afrundet, mere blød at have i hånden, men det er et designspørgsmål og ikke et spørgsmål om kvalitet. Minijack-stik
Hvad har Razer Phone, HTC U11, iPhone 8, 8 Plus, X, Huawei Mate 10 Pro og Googles Pixel 2-telefoner til fælles? De mangler alle en port til dine høretelefoner.

OnePlus har sammen med Samsung bibeholdt minijack-stikket, og hvis du ligesom os stadig er glad for kablede headset og ikke gider dongles, så er OnePlus 5T igen et godt valg.

Konklusion: Hvad går du glip af?
For pengene er OnePlus 5T en glimrende smartphone, men hvad går du glip af?

Du går glip af et vandresistent design. Det er de fleste andre toptelefoner.
Du går glip af et fremragende kamera. Huawei Mate 10 Pro, de nye iPhones, HTC U11 og Samsungs S8 og Note 8 er alle stadig markant bedre på kamerafronten. OnePlus 5T’s kamera er acceptabelt.
Du går glip af Android 8.0, Oreo. Selvom telefonen lige er blevet lanceret, så kommer den stadig med et år gammel software.

Men ellers får du mange af de samme salgsparametre som hos topproducenterne: Lynopladning, stor OLED-skærm, bedste processor og hukommelse og et godt og flot design samt en lynhurtig fingerskanner.

Der er også ansigtsgenkendelse, der er lynhurtig, og som vi endnu ikke har kunne snyde med et gammel Facebook-billede, som vi kunne med Samsung S8’s ansigtsgenkendelse.

Alt sammen til en lavere pris end konkurrenterne.

Er kameraet vigtigt? Så vælg en anden producent. Ellers er OnePlus 5T et åbenlyst godt valg.

Læs også: Få svaret: Er iPhone X virkelig 1.800 kroner bedre end en “almindelig” iPhone 8 Plus?Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil have national it-handlingsplan til folkeskolen: "Vi risikerer at blive spillet af banen af de skiftende digitale vilkår"
Interview: Der er brug for en samlet national it-handlingsplan for den danske folkeskole, hvis ikke udviklingen skal køre helt ad banen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). "Der venter et kæmpearbejde med at politisere og generobre den politiske kontrol med dette område," siger hun.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.