Test: Svensk minimalist-headset giver god trådløs lyd

Svenske Urbanears har udgivet en bluetooth-version af sit populære Plattan-headset. Vi er fans af lyd og pasform, men lidt skeptiske over prisen.

Det almindelige minijackstik er ved at blive udfaset på mange de mere populære smartphones, og det ser ud til, at du enten må leve med dongles eller købe dig et bluetooth-headset.

Sidstnævnte er ikke så slemt igen. Du kan nu nemt finde gode Bluetooth-headset, og endda uden at skulle ofre din førstefødte eller venstre nyre.

Et eksempel er Urbanears Plattan 2 BT.

Det er et minimalistisk, ja vel nærmest spartansk on ear-headset, der længe har eksisteret som et headset med ledning til helt ned til 270 kroner.

Urbanears har klippet kablet og tilsat et stykke med Bluetooth, hvilket dog har øget prisen til 900 kroner.

God komfort
Plattan 2 BT er et enkelt headset med rene linjer. Det føres i fem forskellige farver, og selve ørepuderne er lavet af kunstlæder, der både føles behageligt og er let at rengøre.

Ved den første udgave af Plattan-headsettet var det muligt at adskille remmen over hovedet fra headsettet, så den kunne vaskes.

Dette er ikke længere en mulighed, men Plattan 2-headsettet findes i en mere sporty-version kaldes Hellas, hvor det stadig er muligt.

Hellas-headsettet er også en smule billigere (700 kroner), men benytter indmaden fra det gamle Plattan-headset, så lydkvaliten er ikke helt så god som i Plattan 2. 

Selve headsettet sidder udmærket på hovedet. Puderne er bløde, og bølgen holder headsettet fint fast på hovedet, uden at det føles som om, det falder af hvert sekund. Har du briller som skribenten her, så kan det dog godt blive lidt trættende. Her er “over ear-headset” bare bedre. Praktisk
Headsettet kan foldes sammen, så det let kan pakkes ned, hvilket vi er store fans af. Headsettet oplades via microUSB (vi glæder os til headsets med USB C-porte), og der sidder også en audioport til et jackstik, så du kan bruge headsettet uden brug af Bluetooth.

Batterilevetiden er ganske fin, og vi har nok benyttet headsettet i fem-seks dage på kontoret, uden at vi har skulle oplade headsettet endnu. Urbanears selv siger 30 timer.

Til navigation finder du et lille joystick, hvilket fungerer langt bedre end touch-swipes eller underlige knapper, der ikke er til at ramme. Vi er fans.

Vores største problem har været at forbinde til vores forskellige enheder. Først forbandt vi den til en iPhone 8 Plus, ingen problemer.

Dernæst forsøgte vi at forbinde den til en Razer Phone, hvilket gav problemer i en hel dag indtil pludselig, at det igen virkede.

Det samme gjaldt efterfølgende da vi igen forsøgte at forbinde til iPhone 8 Plus.

Omvendt forbinder det lynhurtigt til det aktive headset eller computer, som den allerede er parret med.

Lydkvalitet
Plattan 2 BT er et overraskende neutralt headset. Billigere headsets lyder ofte mudrede eller skrattende (eller begge dele på samme tid), men de fleste toner er klare, og der er en fin mængde detaljer taget prisen i betragtning.

Lyder et Marshall- Bose, Sennheiser eller B&O Play-headset til over 1.500 kroner bedre?

Ja selvfølgelig, og vi kunne da også have ønsket os en skarpere bas med mere kraft, men til prisen klarer Plattan 2 BT sig udmærket.

Der er dog ingen understøttelse af aptX, der giver en bedre lydoverførsel. Hvis det er vigtigt, må du kigge videre.

Konklusion
Urbanears Plattan 2 BT er et glimrende bluetooth-headset til dig, der vil slippe for kabler, men som ikke ønsker at smide flere tusinde efter et headset.

Lyden er god i forhold til prisen, headsettet er rart at have på og batteriet holder længe.

Headsettet er desuden pænt på den minimalistiske måde og kan let pakkes sammen til at smide i tasken eller i jakkelommen.

Vores største aber dabei er prisen.

En kablet version af Plattan 2 koster mellem 250 kroner og 300 kroner på nettet, og så er der pludselig langt op til 900 kroner for Plattan 2 BT.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.