Test: Svensk minimalist-headset giver god trådløs lyd

Svenske Urbanears har udgivet en bluetooth-version af sit populære Plattan-headset. Vi er fans af lyd og pasform, men lidt skeptiske over prisen.

Det almindelige minijackstik er ved at blive udfaset på mange de mere populære smartphones, og det ser ud til, at du enten må leve med dongles eller købe dig et bluetooth-headset.

Sidstnævnte er ikke så slemt igen. Du kan nu nemt finde gode Bluetooth-headset, og endda uden at skulle ofre din førstefødte eller venstre nyre.

Et eksempel er Urbanears Plattan 2 BT.

Det er et minimalistisk, ja vel nærmest spartansk on ear-headset, der længe har eksisteret som et headset med ledning til helt ned til 270 kroner.

Urbanears har klippet kablet og tilsat et stykke med Bluetooth, hvilket dog har øget prisen til 900 kroner.

God komfort
Plattan 2 BT er et enkelt headset med rene linjer. Det føres i fem forskellige farver, og selve ørepuderne er lavet af kunstlæder, der både føles behageligt og er let at rengøre.

Ved den første udgave af Plattan-headsettet var det muligt at adskille remmen over hovedet fra headsettet, så den kunne vaskes.

Dette er ikke længere en mulighed, men Plattan 2-headsettet findes i en mere sporty-version kaldes Hellas, hvor det stadig er muligt.

Hellas-headsettet er også en smule billigere (700 kroner), men benytter indmaden fra det gamle Plattan-headset, så lydkvaliten er ikke helt så god som i Plattan 2. 

Selve headsettet sidder udmærket på hovedet. Puderne er bløde, og bølgen holder headsettet fint fast på hovedet, uden at det føles som om, det falder af hvert sekund. Har du briller som skribenten her, så kan det dog godt blive lidt trættende. Her er “over ear-headset” bare bedre. Praktisk
Headsettet kan foldes sammen, så det let kan pakkes ned, hvilket vi er store fans af. Headsettet oplades via microUSB (vi glæder os til headsets med USB C-porte), og der sidder også en audioport til et jackstik, så du kan bruge headsettet uden brug af Bluetooth.

Batterilevetiden er ganske fin, og vi har nok benyttet headsettet i fem-seks dage på kontoret, uden at vi har skulle oplade headsettet endnu. Urbanears selv siger 30 timer.

Til navigation finder du et lille joystick, hvilket fungerer langt bedre end touch-swipes eller underlige knapper, der ikke er til at ramme. Vi er fans.

Vores største problem har været at forbinde til vores forskellige enheder. Først forbandt vi den til en iPhone 8 Plus, ingen problemer.

Dernæst forsøgte vi at forbinde den til en Razer Phone, hvilket gav problemer i en hel dag indtil pludselig, at det igen virkede.

Det samme gjaldt efterfølgende da vi igen forsøgte at forbinde til iPhone 8 Plus.

Omvendt forbinder det lynhurtigt til det aktive headset eller computer, som den allerede er parret med.

Lydkvalitet
Plattan 2 BT er et overraskende neutralt headset. Billigere headsets lyder ofte mudrede eller skrattende (eller begge dele på samme tid), men de fleste toner er klare, og der er en fin mængde detaljer taget prisen i betragtning.

Lyder et Marshall- Bose, Sennheiser eller B&O Play-headset til over 1.500 kroner bedre?

Ja selvfølgelig, og vi kunne da også have ønsket os en skarpere bas med mere kraft, men til prisen klarer Plattan 2 BT sig udmærket.

Der er dog ingen understøttelse af aptX, der giver en bedre lydoverførsel. Hvis det er vigtigt, må du kigge videre.

Konklusion
Urbanears Plattan 2 BT er et glimrende bluetooth-headset til dig, der vil slippe for kabler, men som ikke ønsker at smide flere tusinde efter et headset.

Lyden er god i forhold til prisen, headsettet er rart at have på og batteriet holder længe.

Headsettet er desuden pænt på den minimalistiske måde og kan let pakkes sammen til at smide i tasken eller i jakkelommen.

Vores største aber dabei er prisen.

En kablet version af Plattan 2 koster mellem 250 kroner og 300 kroner på nettet, og så er der pludselig langt op til 900 kroner for Plattan 2 BT.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.