Test: Svensk minimalist-headset giver god trådløs lyd

Svenske Urbanears har udgivet en bluetooth-version af sit populære Plattan-headset. Vi er fans af lyd og pasform, men lidt skeptiske over prisen.

Det almindelige minijackstik er ved at blive udfaset på mange de mere populære smartphones, og det ser ud til, at du enten må leve med dongles eller købe dig et bluetooth-headset.

Sidstnævnte er ikke så slemt igen. Du kan nu nemt finde gode Bluetooth-headset, og endda uden at skulle ofre din førstefødte eller venstre nyre.

Et eksempel er Urbanears Plattan 2 BT.

Det er et minimalistisk, ja vel nærmest spartansk on ear-headset, der længe har eksisteret som et headset med ledning til helt ned til 270 kroner.

Urbanears har klippet kablet og tilsat et stykke med Bluetooth, hvilket dog har øget prisen til 900 kroner.

God komfort
Plattan 2 BT er et enkelt headset med rene linjer. Det føres i fem forskellige farver, og selve ørepuderne er lavet af kunstlæder, der både føles behageligt og er let at rengøre.

Ved den første udgave af Plattan-headsettet var det muligt at adskille remmen over hovedet fra headsettet, så den kunne vaskes.

Dette er ikke længere en mulighed, men Plattan 2-headsettet findes i en mere sporty-version kaldes Hellas, hvor det stadig er muligt.

Hellas-headsettet er også en smule billigere (700 kroner), men benytter indmaden fra det gamle Plattan-headset, så lydkvaliten er ikke helt så god som i Plattan 2. 

Selve headsettet sidder udmærket på hovedet. Puderne er bløde, og bølgen holder headsettet fint fast på hovedet, uden at det føles som om, det falder af hvert sekund. Har du briller som skribenten her, så kan det dog godt blive lidt trættende. Her er “over ear-headset” bare bedre. Praktisk
Headsettet kan foldes sammen, så det let kan pakkes ned, hvilket vi er store fans af. Headsettet oplades via microUSB (vi glæder os til headsets med USB C-porte), og der sidder også en audioport til et jackstik, så du kan bruge headsettet uden brug af Bluetooth.

Batterilevetiden er ganske fin, og vi har nok benyttet headsettet i fem-seks dage på kontoret, uden at vi har skulle oplade headsettet endnu. Urbanears selv siger 30 timer.

Til navigation finder du et lille joystick, hvilket fungerer langt bedre end touch-swipes eller underlige knapper, der ikke er til at ramme. Vi er fans.

Vores største problem har været at forbinde til vores forskellige enheder. Først forbandt vi den til en iPhone 8 Plus, ingen problemer.

Dernæst forsøgte vi at forbinde den til en Razer Phone, hvilket gav problemer i en hel dag indtil pludselig, at det igen virkede.

Det samme gjaldt efterfølgende da vi igen forsøgte at forbinde til iPhone 8 Plus.

Omvendt forbinder det lynhurtigt til det aktive headset eller computer, som den allerede er parret med.

Lydkvalitet
Plattan 2 BT er et overraskende neutralt headset. Billigere headsets lyder ofte mudrede eller skrattende (eller begge dele på samme tid), men de fleste toner er klare, og der er en fin mængde detaljer taget prisen i betragtning.

Lyder et Marshall- Bose, Sennheiser eller B&O Play-headset til over 1.500 kroner bedre?

Ja selvfølgelig, og vi kunne da også have ønsket os en skarpere bas med mere kraft, men til prisen klarer Plattan 2 BT sig udmærket.

Der er dog ingen understøttelse af aptX, der giver en bedre lydoverførsel. Hvis det er vigtigt, må du kigge videre.

Konklusion
Urbanears Plattan 2 BT er et glimrende bluetooth-headset til dig, der vil slippe for kabler, men som ikke ønsker at smide flere tusinde efter et headset.

Lyden er god i forhold til prisen, headsettet er rart at have på og batteriet holder længe.

Headsettet er desuden pænt på den minimalistiske måde og kan let pakkes sammen til at smide i tasken eller i jakkelommen.

Vores største aber dabei er prisen.

En kablet version af Plattan 2 koster mellem 250 kroner og 300 kroner på nettet, og så er der pludselig langt op til 900 kroner for Plattan 2 BT.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.