Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nordea udbetaler for mange penge efter it-koks / Åbent samråd i dag om vigtig it-leverandør / Åbent samråd om logning / Lars Frelle-Petersen opstiller til Roskilde Festival

Nordea udbetaler for mange penge efter it-koks. Åbent samråd i dag om vigtig it-leverandør. Åbent samråd om logning. Tech-firmaer vil have øget våbenkontrol efter YouTube-angreb. Investeringer i big data kan betale sig. Lars Frelle-Petersen stiller op til Roskilde Festival. Mark Zuckerberg skal grilles i kongres-høring.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nordea udbetaler for mange penge efter it-koks

Nordea har på grund af en it-fejl udbetalt dobbelt udbytte til omkring 100.000 aktionær-depoter, skriver Finans.

Ifølge avisen blev der udbetalt 0,68 euro - cirka en femmer - per aktie. Nordea vil ikke oplyse, hvor meget i alt, der blev udbetalt. Lå der 100 aktier i hvert depot, vil det ifølge Finans have drejet sig om 50 millioner kroner.

De fejlagtigt udbetalte penge er blevet tilbageført igen.

Åbent samråd i dag om vigtig it-leverandør

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) skal i dag i åbent samråd med Folketingets Social- Indenrigs- og Børneudvalg for at svare på spørgsmål om Danmarks nye valgsystem.

Det sker klokken 12:15.

Her skal ministeren gøre rede for sin holdning til valgsystemet, efter det er kommet frem, at en af hovedleverandørerne via en sindrig organisationsstruktur er placeret i skattely og er nævnt i Panama Papers.

Du kan læse mere om det her: Her er den komplicerede ejerstruktur bag omstridt leverandør af vigtigt dansk it-system: Tråde fører til caraibisk skattely.

Åbent samråd om logning

Senere på eftermiddagen er det justitsminister Søren Pape Poulsens (K) tur til samråd.

Klokken 13:00 skal han over for Folketingets Retsudvalg redegøre for, om han vil “sikre, at der fortsat arbejdes for en målrettet logning samt uddybe hvad ministeren finder er en passende tidshorisont for at bringe den danske lovgivning i overensstemmelse med Tele2-dommens præmisser.”

Det sker efter, at Søren Pape Poulsen har sparket en ændring af de danske regler til hjørne i mindst halvandet år.

Du kan læse mere om denne sag her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år.

Tech-firmaer vil have øget våbenkontrol efter YouTube-angreb

Flere prominente direktører for tech-firmaer i Silicon Valley kræver øget våbenkontrol, efter en bevæbnet kvinde tirsdag angreb YouTubes hovedkvarter i San Bruno, hvor hun nåede at skyde og såre tre personer, inden hun selv blev dræbt.

Både Twitter-chef Jack Dorsey, Uber-chef Data Khosrowshahi og Box-chef Aaron Levie kræver mere kontrol og færre våben under hashtagget #EndGunViolence.

Direktørerne for Google, Sundar Pichai, og YouTube, Susan Wojcicki, undgår i deres reaktioner at nævne noget om våben-restriktioner, der er et kildent emne i USA.

Heller ikke Apple, Amazon, Salesforce og Facebook nævner noget om våbenkontrol i deres kondolence-meddelelser.

Investeringer i big data kan betale sig

Anvendelsen af big data øger produktiviteten med 3,75 procent, viser en undersøgelse fra københavnske IT-Universitetet og University of Liechenstein.

De to universiteter meddeler, at det for store virksomheder nemt kan koste “flere hundrede millioner kroner at indkøbe ny software og hardware, ansætte datakyndige medarbejdere og få big data-løsningerne til at spille sammen med virksomhedens eksisterende systemer og processer.”

Til gengæld er der altså meget stor sandsynlighed for gevinst i den anden ende.

“Virksomheder i de it- og datatunge brancher opnår en klar gevinst med big data analytics. Denne type virksomheder kan i gennemsnit øge produktiviteten med knap syv procent per år i forhold til lignende virksomheder, som ikke anvender big data-løsninger,” lyder det fra universiteterne.

Lars Frelle-Petersen stiller op til Roskilde Festival

Digital direktør i Dansk Industri og tidligere mangeårig chef for Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen forsøger at blive valgt ind i bestyrelsen for Roskilde Festival.

Til festivalbladet Roskildenyt fortæller han, at han er kommet på festivalen siden 1989 og været frivillig siden 1991.

En af hans målsætninger med arbejdet i bestyrelsen vil være at ‘udvikle festivalen til en digital tidsalder,’ fortæller han til bladet.

Mark Zuckerberg skal grilles i kongres-høring

Facebooks Mark Zuckerberg skal i næste uge - 11. april - grilles i en stor kongres-høring om Facebooks rolle i den såkaldte Cambridge Analytica-skandale.

Her skal der ‘kastes lys over afgørende spørgsmål om forbrugernes databeskyttelse,’ som det lyder fra Repræsentanternes Hus.

Zuckerberg meddelte i sidste uge, at han var klar til at stille op til høringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere