Artikel top billede

Svenske socialdemokrater: Nu skal der pant på mobiltelefoner

Indlever din mobiltelefon og få penge tilbage, som du kender det fra pantsystemet med flaske og dåser. Det er tanken bag et nyt forslag fra det svenske regeringsparti Socialdemokraterna.

De gamle mobiltelefoner skal ikke længere ligge i skuffen og samle støv.

Det er tanken bag et nyt forslag fra socialdemokratiet i Sverige, Socialdemokraterna.

Partiet har foreslået, at der nu skal pant på de gamle mobiltelefoner, som man kender det fra det danske pantsystem med dåser og flasker.

Det skriver Aftonbladet.

"Der er mere guld per kilo i mobiltelefonerne end i guldmalm. Vi har ikke råd til at lade gamle mobiltelefoner ligge i skuffen," lyder det fra partiets miljøordfører Åsa Westlund i avisen.

Pantsystemet for mobiltelefoner skal sikre, at de dyrebare metaller kan genbruges, og det er tanken bag forslaget, at forhandlerne skal stå for at håndtere kundernes indlevering af gamle telefoner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Valgkampen er startet

Forslaget skal ses som led i valgkampen frem mod det svenske valg til Riksdagen 9. september.

Her skal statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna kæmpe for at beholde sin plads.

Lige nu sidder Socialdemokraterna i en mindretals regering med Miljöpartiet.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere