Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple lancerer ny tv-tjeneste / Slut med at købe klippekort på mobilen / Elon Musk blokeret af Twitter efter bitcoin-tweet

Apple lancerer ny tv-tjeneste. Slut med at købe klippekort på mobilen. Elon Musk blokeret af Twitter efter bitcoin-tweet. Facebook tilpasser messenger for at tilgodese virksomheder.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du overblikket over dagens it-nyheder ved Jakob Schjoldager.

Apple lancerer ny tv-tjeneste

IPhone-producenten Apple lancerer en ny tv-tjeneste i mere end 100 lande.

Det skriver The Information.

Ifølge mediet vil Apple lancere den nye tv-service i USA inden for de første seks måneder af 2019.

Senere vil selskabet gøre app'en tilgængelig globalt i de efterfølgende måneder, fortæller flere kilder ifølge The Information

På samme måde som tv-tjenesten Amazon Prime er det ifølge The Information planen, at brugere, der køber adgang til Apples nye tjeneste, også kan få adgang til andre tv-abonnementer.

Slut med at købe klippekort på mobilen

Nu bliver klippekortet skrottet helt. Fra 19. januar er det nemlig ikke længere muligt at købe klippekort på sin smartphone.

Din Offentlige Transport (DOT) der er et samarbejde mellem DSB, Arriva og Metroselskabet, oplyser på sin hjemmeside, at klippekortet nu også udfases digitalt.

Det fysiske klippekort blev allerede afskaffet i 2017, men nu er det altså også slut med det digitale kort.

I stedet må bus- og togpassagerer nu bruge rejsekortet eller købe en billet i DOT-appen, når de skal transporteres rundt i landet.

Du kan læse mere om ændringerne her.

Elon Musk blokeret af Twitter efter bitcoin-tweet

Den kendte Tesla-iværksætter Elon Musk er kendt for at være meget aktiv på det sociale medie Twitter.

Men selskabet forhindrede tirsdag erhvervsmanden i at bruge sin konto efter at han havde sendt et tweet, hvor han opfordrerede sine følgere til at købe den digitale valuta bitcoin.

Det skriver BBC.

Ifølge Musk selv blev hans konto blokeret efter, at han havde tweetet "Wanna buy some bitcoin ;) ;)" fordi selskabet troede, hans konto var blevet hacket.

Twitter har ikke selv ønsket at udtale sig om blokeringen, men oplyser til BBC, at "af sikkerhedsårsager kommenterer selskabet ikke på individuelle konti."

Facebook tilpasser messenger for at tilgodese virksomheder

Facebook vil tilføje drastiske ændringer til chat-appen Messenger.

Det skriver CNBC.

Det er primært designet, der bliver udsat for ændringerne, og det vil især gøre det nemmere for virksomhederne på Facebook, lyder det fra Facebook.

Vice-president Stan Chudnovsky regner med, at det nye design vil hjælpe brugerne med at indse, at den kan blive brugt til at chatte med virksomheder såvel som brugernes venner, siger han til det amerikanske medie.

Facebooks messenger har mere end 1,3 milliarder månedlige brugere, og ifølge CNBC bliver der sendt 10 milliarder beskeder via appen, hver måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere