Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netflix skal om få uger i krig med Disney og Apple / Columbus udnævner ny CPO / Den svenske stat vil have ny bestyrelsesformand i Telia / Medieråd for Børn og Unge: Forældre bør slette Tiktok

Netflix skal om få uger i krig med Disney og Apple. Columbus udnævner ny CPO. Den svenske stat vil have ny bestyrelsesformand i Telia. Medieråd for Børn og Unge: Forældre bør slette Tiktok. Forbud mod arbejdsmails kan give stress.

Godmorgen og velkommen tilbage på arbejde.

Dagens friske morgenvært er Alexander Haslund, der her leverer ugens første nyhedsoverblik.

Netflix skal om få uger i krig med Disney og Apple

Netflix er i gang med at indstille kanonerne i den streaming-krig, der sandsynligvis vil blive intensiveret, når Disney og Apple om kort tid lancerer henholdsvis Disney+ og Apple TV+.

Og Netflix har ingen intentioner om at byde de nye konkurrenter velkommen ved at skrue ned for dampen.

Selskabet vil derimod fortsætte med at investere milliarder i nyt originalt indhold på dets streamingplatform.

Det skriver Børsen.

I et brev til Netflix' aktionærer skyder streaming-giganten samtidig med skarpt mod konkurrenterne.

"Selvom de nye konkurrenter har flotte titler, har de ingen variation, mangfoldighed og kvalitet som i det originalindhold, vi producerer rundt om i verden," skriver Netflix blandt andet i brevet ifølge Børsen.

Columbus udnævner ny CPO

Det danske it-selskab Columbus har udnævnt en ny group chief people officer, som skal lede Columbus' medarbejder-, kultur- og karriereudvikling globalt.

Det er Mary Hunter, direktør for Columbus UK, der efter nytår får ansvaret for at sætte fokus på at tiltrække, udvikle og fastholde medarbejderne i koncernen.

Det skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Mary Hunter har stået i spidsen for den engelske forretning siden 2002, der i samme periode er gået fra 13 medarbejdere til 250.

Chris Mean, COO i Columbus UK, overtager lederskabet af den engelske forretning fra 1. januar 2020.

Den svenske stat vil have ny bestyrelsesformand i Telia

Telia-koncernen skal have ny formand i sin bestyrelse, hvis det står til Telias største aktionær - den svenske stat, der har nomineret svenske Lars-Johan Jarnheimer.

Daniel Kristiansson, formand for Telia Company's nomineringskomité, udtaler i en udsendt pressemeddelelse, at man er glad for at kunne nominere Lars-Johan Jarnheimer som formand for bestyrelsen.

"Lars-Johan er meget forretningsbevidst og har lang erfaring inden for telekommunikation. Han har operativ erfaring fra at være administrerende direktør for Tele2 (1999-2008) og har været medlem af bestyrelserne for Egmont, Milllicom og MTG. Han har også erfaring fra forbrugervirksomheder inden for forskellige sektorer efter at have fungeret som bestyrelsesformand for Ingka Holding (IKEA-group) og som bestyrelsesmedlem i SAS," lyder det i pressemeddelelsen.

Marie Ehrling har siden 2013 været bestyrelsesformand for Telia Company.

Der er nu indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde angående formandsskiftet.

Medieråd for Børn og Unge: Forældre bør slette Tiktok

Der er så store problemer med den kinesiske danse-app og sociale medie Tiktok, at danske forældre bør se at få den slettet.

Appen indeholder nemlig ifølge Medierådet for Børn og Unge indhold, der er så seksualiseret, at det ikke egner sig til børn.

Det skriver Politiken.

"Børn under 13 år har intet at gøre på Tiktok, og jeg synes, at deres forældre skal hjælpe dem med at slette appen. Jeg ved godt, at mange forældre giver deres børn lov til at bruge sociale medier, selv om de ikke er gamle nok, men Tiktok er rent faktisk et af de steder, hvor man skal tage det seriøst," lyder det fra Stine Liv Johansen, formand hos Medierådet for Børn og Unge.

Tiktok er blandt andet også blevet idømt en bøde på 38 millioner kroner for ulovligt at have indsamlet data om børn.

Officielt skal man være 13 år for at bruge Tiktok, men rådet vurderer, at der er mange under den aldersgrænse, der benytter appen.

Det er virksomheden Bytedance, der står bag Tiktok, som i dag har en milliard brugere.

Ifølge tal fra teleselskabet 3 blev Tiktok brugt i en sådan grad i sommerferien i år, at det kun var Netflix og Youtube, der overgik appen i forhold til dataforbrug.

Forbud mod arbejdsmails kan give stress

Efterårsferien er ovre.

Og netop i ferien og i fritiden er der nogle arbejdsgivere, der helt bandlyser brugen af arbejdsmails.

Det kan hjælpe nogle medarbejdere til at koble af.

Men for andre ansatte, der døjer med angst eller har mere neurotiske træk, kan det være lig med øget stress, når indbakken begynder at fylde op med ubesvarede mails.

Det viser en undersøgelse fra Sussex Undersitet ifølge BBC.

Det skriver Finans.

"Folk er nødt til at håndtere e-mail på den måde, der passer til deres personlighed og deres målprioriteter for at føle, at de løfter deres arbejdsbyrde tilstrækkeligt," lyder det fra Dr. Emma Russell, seniorlektor i ledelse ved University of Sussex Business School, til BBC.

Volkswagen og Lidl er nogle af de selskaber, der har indført klare perioder, hvor medarbejdere kan modtage mails fra arbejdspladsen.