Jubii rykker udviklingen til Armenien

Jubii rydder op i sine løsninger og har flyttet udviklingen af nye produkter til Armenien. Firmaet bebuder, at det er slut med at vedligeholde funktioner, der er blevet udviklet i internettets barndom. Geografisk nærhed, dygtige folk og en 60 timers arbejdsuge gør det attraktivt at rykke øst på.

Hvad gør man, når man sidder med en masse lappeløsninger og pengene vælter ud af det firma, man er direktør for?

Man bruger udviklingsafdelingen i Armenien. I hvert fald hvis man hedder Peter Lundsgaard og er administrerende direktør i Jubii.

Selskabet har sendt projektdirektør Torben Rudgaard til Armenien, hvor han sammen med en række armenske udviklere skal bygge et nyt chat-community op.

Store tekniske komplikationer
- Det har overrasket mig, hvor store, tekniske komplikationer, der er her i huset. Jubii er jo blevet bygget op fra nul. Man har bygget ting til at fungere til 10 mennesker, så hundrede og så videre. Og nu har vi så 350.000 brugere om dagen. Måden, det hele er bygget op på, er mildest talt uoverskuelig, siger Jubii's administrerende direktør, Peter Lundsgaard, der tiltrådte for et år siden.

Jubiis' nuværende chat er egentligt konstrueret af Torben Rudgaard til ham selv og vennerne.

- Og det er altså svært at have fire millioner aktive brugere over hele Europa på en chat, der er udviklet til 10. Det betyder, at vi bruger utroligt mange ressourcer på at holde tingene ved lige, og det er dyrt, siger Peter Lundsgaard.

Jubii's nye chat skal henvende sig til de unge. Det nye community skal kunne skaleres og være meget fleksibelt. Hver eneste funktionalitet, hver eneste bid kode skal dokumenteres. Det betyder mandetimer. Rigtig mange mandetimer.

- Det hele skal bygges fra bunden uden hensyn til det, vi har. For at komme væk fra lappeløsningstanken, må vi flytte tingene væk. Men vi styrer det ved at tage vores bedste folk og sætte dem på opgaven, forklarer Peter Lundsgaard.

Ny måde at arbejde på

Danske Jubii blev i 2000 købt af det internationale selskab Lycos Europe, der i et stykke tid har fået udviklet forskellige produkter i Armenien. Det er imidlertid fortsat temmelig nyt for danske Jubii, som ikke tidligere i stort omfang har benyttet sig af faciliteterne.

Projektet er en del af den fremtidsvision, som Peter Lundsgaard har for Jubii. Han er nemlig overbevist om, at det gælder om at udvikle frem for at lappe på løsninger, der har eksisteret siden nettets barndom.

- Vi vedligeholder stadig de ting, vi har herhjemme. Men vi er nødt til at se på, at vi skal producere for hele Europa, og det har vi ikke skullet gøre fra starten af Jubii's barndom, siger han.

Den nye Jubii chat kommer ikke før 2005. Men til gengæld skulle den være værd at vente på, lyder det fra Peter Lundsgaard. Der vil være en hel del nye features, der ikke er set før.

Chatten vil kunne klare 200.000 simultane brugere, og systemet vil kunne tegne en profil af brugeren, der er baseret på tonen i de mails, og den chat, som vedkommende har.

Som det ser ud nu, kræver projektet 20 programmører, der kan deres C++ og fem designere, der uden at blinke skal arbejde de 60 timer om ugen, som er normen i Armenien.

Move over, India

Når det handler om at outsource, er der er flere grunde til, at Armenien kan være mere attraktiv end for eksempel Indien. Kulturelt og geografisk er Armenien tættere på Europa, og landet har siden Sovjettiden været fokuseret på teknologi og udvikling.

- Der er nogle utroligt dygtige programmører og kodere. Vi har 120 mand siddende i Armenien for Lycos. Vi er den største udenlandske arbejdsgiver i Armenien i dag, siger Peter Lundsgaard.

Lycos Armenia står blandt andet for at udvikle søgefunktionalitet, communities, og shopping for mange af Lycos' europæiske selskaber.

Den armenske division er vokset eksplosivt og behovet for nye kræfter stiger konstant. Så meget at Lycos nu sponsorerer uddannelsen af de kommende medarbejdere.

- Der er to universiteter dernede, hvor Lycos sponsorerer en retning på hver. De bliver undervist i vores måde at gøre tingene på, og når de så er færdige, kan de få arbejde hos os dernede, fortæller Peter Lundsgaard. Alle Lycos-ansatte programmører i Armenien har som minimum en master-grad fra universitetet.

Lycos Armenia står for mange af de programmeringstunge backend-komponenter, der skal bruges i Lycos' mange datterselskaber verden over. Blandt andet bag hele Lycos' betalingsplatform, en mobil chatløsning og et system, der kan finde pædofile i chatrooms.

Det er planen, at Lycos Armenia skal vokse betydeligt og have mange flere opgaver fremover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere