Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aarhusiansk software-virksomhed solgt til indisk selskab / Facebook lancerer 'slet al data'-funktion / Tech-giganter bekæmper falske rygter om corona-virus

Aarhusiansk software-virksomhed solgt til indisk selskab. Facebook lancerer 'slet al data'-funktion. Tech-giganter bekæmper falske rygter om corona-virus. Fastspeed runder 20.000 kunder på otte måneder. Dansk it-startup får investering på 10 millioner til søgefunktion.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Denne torsdag morgen skal vi forbi to danske tech-selskaber. Det ene er blevet solgt for et tocifret millionbeløb, og det andet har fået en tocifret millionindsrpøjtning.

Derudover skal vi en tur forbi tech-giganterne fra Silicon Valley, der har kastet sig ind i kampen mod corona-virussen. Her er den fælles mission at få gjort kål på falske rygter, der spreder sig lige så hurigt som sygdommen.

Rigtig god læselyst.

Aarhusiansk software-virksomhed solgt til indisk selskab

De to stiftere bag software-selskabet Unsilo har netop solgt deres forretning for et tocifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

Køberen er indiske Cactus Communication, der nu overtager det aarhusianske selskab, der har udviklet en søgemaskine til forskerverdenen.

Ved hjælp af kunstig intelligens kan søgemaskinens algoritme hjælpe akademiske forlag med at finde og indeksere videnskabelige artikler.

Selvom selskabet nye ejere befinder sig i Mumbai, Indien, vil Unsilo fortsætte i Aarhus med samme setup på 30 ansatte.

"Mange forskere elsker deres arbejde, men synes ikke nødvendigvis, det er sjovt at skrive artikler og rejse penge til deres projekter. Sammen med Cactus vil vi gerne arbejde os hen mod at blive en slags agenter for forskere," forklarer Thomas Laursen, administrerende direktør i Unsilo, til Børsen.

Facebook lancerer 'slet al data'-funktion

Facebook har lanceret en ny funktion, hvor brugere kan få slettet al deres browserhistorik, som selskabet har samlet sammen fra andre apps og hjemmesider.

Denne historik er blevet brugt til at målrette reklamer de enkelte brugere via det sociale medie.

Det skriver DR.

Funktionen dukkede op tirsdag denne uge, og den har været længe undervejs. Facebook lovede nemlig funktionen for to år siden, skriver DR.

Facebook kalder den nye funktion for "Aktivitet uden for Facebook" og den findes under 'indstillinger.'

Her kan du se DR's guide til at bruge den nye funktion.

Tech-giganter bekæmper falske rygter om corona-virus

Corona-virussen spreder sig hurtigt - og det gør rygterne om den også.

Derfor har Twitter, Facebook og Google nu set sig nødsaget til tage kampen op mod falske rygter og misinformation om den dødelige virus, der kan være direkte farlige.

Det skriver Washington Post.

Massevis af rygter florerer allerede på de sociale medier inklusiv YouTube, som Google ejer.

En af teorierne går på, at amerikanske embedsmænd står bag virussen. En anden historie, der er blevet vist mindst 2.000 gange i forskellige Facebook-grupper, går på, at oregano-olie har en helbredende virkning på viurssen.

Hver især har Facebook, Google og Twitter gjort tiltag for at luge ud i de falske nyheder.

Fastspeed runder 20.000 kunder på otte måneder

Bredbåndsselskabet Fastspeed har netop rundet 20.000 kunder.

Det skriver selskabet i en pressmeddelelse.

Selskabets lancering skete for otte måneder siden. Oprindeligt var målet, at de 20.000 kunder skulle i hus inden for to år. Men milepælen er allerede i hus nu, skriver selskabet.

”Vi har fra start satset på kun at levere ét enkelt kvalitetsprodukt, men til en yderst overkommelig pris – og selvom vi ikke har været i tvivl om, at kunderne ville blive glade for vores produkt, har vi været positivt overraskede over den enorme efterspørgsel”, skriver Jens Raith, direktør i Fastspeed.

Bredbåndsselskabet består i dag af 40 medarbejdere. Fastspeed blev stiftet i slutningen af 2018 af Jens Raith, Morten Boe Andersen og Peter Mægbæk.

Dansk it-startup får investering på 10 millioner til søgefunktion

Det danske startup-selskab Raffle.ai har fået en kapitalindsprøjtning på 10 millioner kroner.

Selskabet har 12 ansatte og blev stiftet i 2018 af Susanne Lauritsen og Ole Winther, der er professor i kunstig intelligens ved DTU.

Det skriver Børsen.

Selskabet har udarbejdet en søgefunktion, hvor det er muligt at søge på de ting, man kan huske - og ikke på et bestemt filnavn, dato eller andre nøgleord. Funktionen er behjælpelig, når de ansatte i en organisation skal findes mails eller dokumenter frem fra gemmerne på tværs af flere databaser eller programmer.

"Inden for forretningssegmentet er det særligt relevant, fordi prøver man at søge i Outlook eller andre systemer man bruger, når man arbejder, kan det være svært at finde informationer, fordi de eksisterende søgefunktioner er bygget op på nøgleord," siger Suzanne Lauritzen til Børsen.