Artikel top billede

Morgen-briefing: Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed / Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner / Udbytte på vej fra Microsoft

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed. Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner. 90 ledige akademikere omskoles til Azure. Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter. Udbytte på vej fra Microsoft.

Velkommen til morgen-briefing denne dejlige tirsdag morgen, hvor foråret står på spring og fuglene så småt er begyndt at kvidre. Tirsdagens vært er Dan Jensen.

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed uddeler tre millioner kroner i forskning til cybersikkerhed, som Folketinget afsatte til formålet i det seneste forsvarsforlig.

CFCS havde modtaget ansøgninger på ialt 6,8 millioner kroner.

De tre millioner kroner fordeles nu til seks projekter, der tæller DTU i samarbejde med Aarhus Universitet, IT-Universitetet i samarbejde med Syddansk Universitet, Alexandra Instituttet i samarbejde med Aalborg Universitet samt Danish Hub for Cybersecurity.

Du kan læse mere om de enkelte projekter her.

Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner

En af de eneste kendte tilbageværende eksemplarer af Nintendos Play Station er netop blevet solgt på en amerikansk auktion for 360.000 dollar - godt 3,1 millioner kroner.

Nintendo Play Station er en sjældenhed og eftertragtet blandt samlere, da den aldrig blev sat i masseproduktion. Den så dagens lys som resultatet af et samarbejde mellem Nintendo og Sony i 1991, som dog ikke holdt i lang tid.

De to selskaber nåede at bygge blot 200 eksemplarer, hvoraf langt de fleste blev destrueret, da samarbejdet gik i vasken.

Køberen af den måske eneste tilbageværende Nintendo Play Station i verden er rigmanden og samleren Greg McLemore, der stiftede Pets.com og Toys.com.

Han overbød i budrunden blandt andre Palmer Luckey, der står bag Oculus VR.

90 ledige akademikere omskoles til Azure

Københavns Kommune havde egentlig planlagt at optage 30 ledige akademikere på det Azure efteruddannelsesforløb, som kommunen har indledt med Microsoft for nylig.

Men hele 90 ledige akademikere mødte op på det første møde, som Microsoft og kommunen holdt i sidste uge som forløber for selve det fire uger lange kursus, der gik i gang i fredags.

"Microsoft tog en hurtig beslutning og optog alle på kurset," skriver en glad beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, på LinkedIn.

"Fra kommunens side skal vi fortsætte med at tænke ud af boksen i forhold til hvordan vi hjælper ledige akademikere i job," skriver hun.

Du kan læse mere om samarbejdet her: Microsoft og Københavns Kommune vil omskole arbejdsløse humanister til cloud-teknologi: "Succeskriteriet er at langt størstedelen af deltagerne kommer i job"

Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter

Kapitalfondene Silver Lake og Elliot Management pumper en milliard dollar ind i Twitter som led i en aftale med selskabet, der også betyder, at der skal udnævnes ny direktion og etableres en komite, der skal overvåge styringen af selskabet.

Til gengæld fredes topchef Jack Dorsey for nuværende. Der skal dog udarbejdes en slags tronfølger-plan.

Ifølge Bloomberg har ikke mindst Elliot Management ellers udtrykt nogen interesse i at få udskiftet Jack Dorsey.

Udbytte på vej fra Microsoft

Microsofts bestyrelse har besluttet at udbetale dividende til alle aktionærerne, der 11. juni vil modtage 51 cent - 3,4 kroner - per aktie, som de ejer.

Microsoft-aktien er steget markant i de seneste år under Satya Nadellas ledelse. I de seneste fem år er den steget med mere end 260 procent.

Selskabets største aktionær er fortsat Bill Gates, der ellers i årevis har arbejdet fuldtid på at give sine penge væk via Bill & Melissa Gates Foundation.

Bill Gates ejer 1,4 procent af aktierne i Microsoft, og det betyder, at han 11. juni vil modtage 52,5 millioner dollar i udbytte, omkring 350 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere