Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed / Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner / Udbytte på vej fra Microsoft

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed. Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner. 90 ledige akademikere omskoles til Azure. Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter. Udbytte på vej fra Microsoft.

Velkommen til morgen-briefing denne dejlige tirsdag morgen, hvor foråret står på spring og fuglene så småt er begyndt at kvidre. Tirsdagens vært er Dan Jensen.

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed

Center for Cybersikkerhed uddeler tre millioner kroner i forskning til cybersikkerhed, som Folketinget afsatte til formålet i det seneste forsvarsforlig.

CFCS havde modtaget ansøgninger på ialt 6,8 millioner kroner.

De tre millioner kroner fordeles nu til seks projekter, der tæller DTU i samarbejde med Aarhus Universitet, IT-Universitetet i samarbejde med Syddansk Universitet, Alexandra Instituttet i samarbejde med Aalborg Universitet samt Danish Hub for Cybersecurity.

Du kan læse mere om de enkelte projekter her.

Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner

En af de eneste kendte tilbageværende eksemplarer af Nintendos Play Station er netop blevet solgt på en amerikansk auktion for 360.000 dollar - godt 3,1 millioner kroner.

Nintendo Play Station er en sjældenhed og eftertragtet blandt samlere, da den aldrig blev sat i masseproduktion. Den så dagens lys som resultatet af et samarbejde mellem Nintendo og Sony i 1991, som dog ikke holdt i lang tid.

De to selskaber nåede at bygge blot 200 eksemplarer, hvoraf langt de fleste blev destrueret, da samarbejdet gik i vasken.

Køberen af den måske eneste tilbageværende Nintendo Play Station i verden er rigmanden og samleren Greg McLemore, der stiftede Pets.com og Toys.com.

Han overbød i budrunden blandt andre Palmer Luckey, der står bag Oculus VR.

90 ledige akademikere omskoles til Azure

Københavns Kommune havde egentlig planlagt at optage 30 ledige akademikere på det Azure efteruddannelsesforløb, som kommunen har indledt med Microsoft for nylig.

Men hele 90 ledige akademikere mødte op på det første møde, som Microsoft og kommunen holdt i sidste uge som forløber for selve det fire uger lange kursus, der gik i gang i fredags.

"Microsoft tog en hurtig beslutning og optog alle på kurset," skriver en glad beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, på LinkedIn.

"Fra kommunens side skal vi fortsætte med at tænke ud af boksen i forhold til hvordan vi hjælper ledige akademikere i job," skriver hun.

Du kan læse mere om samarbejdet her: Microsoft og Københavns Kommune vil omskole arbejdsløse humanister til cloud-teknologi: "Succeskriteriet er at langt størstedelen af deltagerne kommer i job"

Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter

Kapitalfondene Silver Lake og Elliot Management pumper en milliard dollar ind i Twitter som led i en aftale med selskabet, der også betyder, at der skal udnævnes ny direktion og etableres en komite, der skal overvåge styringen af selskabet.

Til gengæld fredes topchef Jack Dorsey for nuværende. Der skal dog udarbejdes en slags tronfølger-plan.

Ifølge Bloomberg har ikke mindst Elliot Management ellers udtrykt nogen interesse i at få udskiftet Jack Dorsey.

Udbytte på vej fra Microsoft

Microsofts bestyrelse har besluttet at udbetale dividende til alle aktionærerne, der 11. juni vil modtage 51 cent - 3,4 kroner - per aktie, som de ejer.

Microsoft-aktien er steget markant i de seneste år under Satya Nadellas ledelse. I de seneste fem år er den steget med mere end 260 procent.

Selskabets største aktionær er fortsat Bill Gates, der ellers i årevis har arbejdet fuldtid på at give sine penge væk via Bill & Melissa Gates Foundation.

Bill Gates ejer 1,4 procent af aktierne i Microsoft, og det betyder, at han 11. juni vil modtage 52,5 millioner dollar i udbytte, omkring 350 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere