Morgen-briefing: Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed / Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner / Udbytte på vej fra Microsoft

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed. Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner. 90 ledige akademikere omskoles til Azure. Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter. Udbytte på vej fra Microsoft.

Velkommen til morgen-briefing denne dejlige tirsdag morgen, hvor foråret står på spring og fuglene så småt er begyndt at kvidre. Tirsdagens vært er Dan Jensen.

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed
Center for Cybersikkerhed uddeler tre millioner kroner i forskning til cybersikkerhed, som Folketinget afsatte til formålet i det seneste forsvarsforlig.

CFCS havde modtaget ansøgninger på ialt 6,8 millioner kroner.

De tre millioner kroner fordeles nu til seks projekter, der tæller DTU i samarbejde med Aarhus Universitet, IT-Universitetet i samarbejde med Syddansk Universitet, Alexandra Instituttet i samarbejde med Aalborg Universitet samt Danish Hub for Cybersecurity.

Du kan læse mere om de enkelte projekter her.

Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner
En af de eneste kendte tilbageværende eksemplarer af Nintendos Play Station er netop blevet solgt på en amerikansk auktion for 360.000 dollar - godt 3,1 millioner kroner.

Nintendo Play Station er en sjældenhed og eftertragtet blandt samlere, da den aldrig blev sat i masseproduktion. Den så dagens lys som resultatet af et samarbejde mellem Nintendo og Sony i 1991, som dog ikke holdt i lang tid.

De to selskaber nåede at bygge blot 200 eksemplarer, hvoraf langt de fleste blev destrueret, da samarbejdet gik i vasken.

Køberen af den måske eneste tilbageværende Nintendo Play Station i verden er rigmanden og samleren Greg McLemore, der stiftede Pets.com og Toys.com.

Han overbød i budrunden blandt andre Palmer Luckey, der står bag Oculus VR.

90 ledige akademikere omskoles til Azure
Københavns Kommune havde egentlig planlagt at optage 30 ledige akademikere på det Azure efteruddannelsesforløb, som kommunen har indledt med Microsoft for nylig.

Men hele 90 ledige akademikere mødte op på det første møde, som Microsoft og kommunen holdt i sidste uge som forløber for selve det fire uger lange kursus, der gik i gang i fredags.

"Microsoft tog en hurtig beslutning og optog alle på kurset," skriver en glad beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, på LinkedIn.

"Fra kommunens side skal vi fortsætte med at tænke ud af boksen i forhold til hvordan vi hjælper ledige akademikere i job," skriver hun.

Du kan læse mere om samarbejdet her: Microsoft og Københavns Kommune vil omskole arbejdsløse humanister til cloud-teknologi: "Succeskriteriet er at langt størstedelen af deltagerne kommer i job"

Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter
Kapitalfondene Silver Lake og Elliot Management pumper en milliard dollar ind i Twitter som led i en aftale med selskabet, der også betyder, at der skal udnævnes ny direktion og etableres en komite, der skal overvåge styringen af selskabet.

Til gengæld fredes topchef Jack Dorsey for nuværende. Der skal dog udarbejdes en slags tronfølger-plan.

Ifølge Bloomberg har ikke mindst Elliot Management ellers udtrykt nogen interesse i at få udskiftet Jack Dorsey.

Udbytte på vej fra Microsoft
Microsofts bestyrelse har besluttet at udbetale dividende til alle aktionærerne, der 11. juni vil modtage 51 cent - 3,4 kroner - per aktie, som de ejer.

Microsoft-aktien er steget markant i de seneste år under Satya Nadellas ledelse. I de seneste fem år er den steget med mere end 260 procent.

Selskabets største aktionær er fortsat Bill Gates, der ellers i årevis har arbejdet fuldtid på at give sine penge væk via Bill & Melissa Gates Foundation.

Bill Gates ejer 1,4 procent af aktierne i Microsoft, og det betyder, at han 11. juni vil modtage 52,5 millioner dollar i udbytte, omkring 350 millioner kroner.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.