Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: To af Unity-stifterne er nu rigere end Mærsk-familien / Cyberkriminelle er blevet meget bedre til at efterligne bankernes mails / Corona ligger som en tung dyne over årets mest populære Google-søgninger

Morgen-briefing: To af Unity-stifterne er nu rigere end Mærsk-familien / Cyberkriminelle er blevet meget bedre til at efterligne bankernes mails / Corona ligger som en tung dyne over årets mest populære Google-søgninger / Danske digitale talenter har Europas bedste arbejdsglæde / Ondsindede bots hærger i julehandlen på nettet / Volvo vil selv producere motorer til el-biler

Mornings ... så er der atter nyt fra den fremskudte lyttepost på Amager, hvor Niels Veileborg betjener dechifreringsmaskinen og leverer torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

To af Unity-stifterne er nu rigere end Mærsk-familien

David Helgason og Joachim Ante, som ejer henholdsvis 8,2 og 4,4 pct. af aktierne i Unity, er nu langt rigere end den legendariske Mærsk-familie. Det viser viser tal fra dataudbyderen Sentieo i følge Finans.

Den voldsomme rigdom skyldes, at Unity-aktien har fordoblet sin værdi siden børsintroduktionen for få måneder siden, sådan at selskabet nu er værdisat til over 44 milliarder dollars svarende til godt 271 milliarder kroner.

Joachim Antes formue er dermed cirka 22 milliarder kroner, mens Helgasons er cirka 12 milliarder kroner.

Cyberkriminelle er blevet meget bedre til at efterligne bankernes mails

Online-svindlerne bliver bedre til at efterligne bankernes mails ved at bruge den rigtige lingo og legitime layouts til at snyde deres ofre, fortæller Bitdefender Antispam Lab i en mail til Computerworld.

Særligt i den anden halvdel af 2020 er phishing-kampagnerne blevet så sofistikerede, at de kan være svære at gennemskue.

Mange af de falske mails imiterer den reelle korrespondance, som bankerne ville sende ud til deres kunder. De bruger de rigtige logoer, specifikke layouts og lingo brugt i branchen, som tilsammen gør det svært for modtagerne at se forskel på, hvad der er ægte, og hvad der er et phishing-angreb.

Spam-beskederne har i høj grad det tilfælles, at de alle giver modtageren indtrykket af, at der skal handles hurtigt for at løse et sikkerhedsproblem, enten ved at dele personlige eller finansielle oplysninger, downloade en vedhæftet fil eller klikke på et link.

"Dette år har vist, hvor gode de ondsindede aktører er blevet til at bruge social engineering, hvor ofrene snydes til velvilligt at kompromittere sig selv. Ved at sammensætte deres mails på en måde, hvor de overskrifter og socio-økonomiske konsekvenser, som pandemien har haft, bliver udnyttet fuldt ud, har de kriminelle fundet endnu en vej til at bruge coronakrisen til at skabe profit", skriber Bitdefender.

Corona ligger som en tung dyne over årets mest populære Google-søgninger

Ikke overraskende præger corona i voldsom grad årets rituelle opgørelse over de mest populære Google-søgninger.

En meget direkte i form af søgninger på coronavirus, mundbind og håndsprit eller lidt mere inddirekte i form af søgninger på hjemlige sysler og muligheder for at holde kedsomheden fra døren. For eksempel søgninger efter de bedste kanelsnegle, støvsugere eller film på Netflix.

Du kan selv dykke ned i de forskellige populære søgninger her:

Se, hvad der trendede i 2020

Danske digitale talenter har Europas bedste arbejdsglæde

En ny undersøgelse fra Boston Consulting Group viser, at danske såkaldte digitale talenter - også kaldet generation Z - er dem, som i Europa er mest glade for deres job … og de tredjemest glade i verden, fremgår det af en pressemeddelelse.

83 procent af de adspurgte digitale talenter i Danmark siger, at de er ret tilfredse eller meget tilfredse med deres jobsituation

”Generation Z er den første generation, der er født i den digitale tidsalder og derfor har teknolog integreret i deres tankegang og problemløsning. Deres kompetencer er afgørende for, at Danmark kan navigere sikkert gennem en digital omstilling, og det er vigtigt, at vi kan tiltrække og fastholde dem. Derfor glæder det os meget, at den danske indstilling om et fleksibelt og ansvarsfuldt arbejdsliv skaber gode rammer for digitale talenter,” siger Camilla Rygaard-Hjalsted, direktør i Digital Hub Denmark.

Ondsindede bots hærger i julehandlen på nettet

Cyberkriminelle har travlt op til jul og bruger ofte bots til angreb og svindel. En sikkerhedstest gennemført af it-virksomheden Barracuda i november 2020 viste, at der på få dage blev udført flere millioner bot-angreb fra tusindvis af forskellige IP-adresser, fremgår det af en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at disse bots primært er aktive om dagen, hvilket indikerer, at bagmændene selv arbejder på samme tidspunkt som den øvrige befolkning. Den viser også, at cyberkriminelle bruger såkaldt “spoofing” til at emulere legitime bots som for eksempel GoogleBot, der anvendes til Google-søgninger og rangering af hjemmesider.

Volvo vil selv producere motorer til el-biler

Volvo Cars, der er ejet af kinsesiske Geely, vil nu samle elektriske motorer på sin historiske motorfabrik i Skövde i Sverige, og planlægger samtidig at etablere en komplet elmotorproduktion inden udgangen af 2025.

Volvos målsætning er, at 50 procent af det samlede salg i 2025 skal være rene elbiler og resten hybrider.

Design og udvikling af virksomhedens elektriske motorer finder sted i Göteborg og i Shanghai. De resterende aktiviteter på Skövde-fabrikken vil fortsat have fokus på produktion af forbrændingsmotorer, men bliver en del af et separat datterselskab af Volvo Cars, der hedder Powertrain Engineering Sweden (PES), som vil blive fusioneret med Geelys forbrændingsmotorenhed.