Foto: Niels de Boissezon

Sikkerhedsbrist i din iPhone: Apple lapper tre sårbarheder i iOS

En række nye sikkerhedshuller er blevet opdaget i iPhonens styresystem. De er netop blevet rettet med en ny sikkerhedsopdatering.

Apple har netop frigivet en opdatering til iOS, der lapper tre sikkerhedshuller i styresystemet, som allerede kan være blevet udnyttet af hackere.

Det oplyser Apple selv på sin support-side, hvor det fremgår at sårbarhederne er blevet rettet med opdateringerne iOS 14.4 og iPadOS 14.4.

Det drejer sig om såkaldte nuldagssårbarheder, der ifølge Apple er blevet indrapporteret til Apple af anonyme sikkerhedsfolk.

Den ene sårbarhed vedrører systemkernen i iOS, mens de to andre vedrører motoren i Webkit-browseren.

Læs også: Cisco har ikke nogen løsning på sikkerhedsfejl: Sådan afhjælper du den selv

Kunne afvikle onsindet kode
Webkit-sårbarhederne tillod angiveligt, at hackere kunne afvikle deres egen ondsidede kode i Apples Safari-browsere til iOS, mens sårbarheden i iOS-kernen angiveligt tillod, at hackere kunne give deres egen ondsindede kode højere privilegier i styresystemet.

Sikkerhedseksperter vurderer ifølge it-mediet Zdnet, at alle tre sårheder ville kunne udnyttes i sammenhæng.

Det vil sige, at brugere vil kunne blive lokket ind på en onsidet hjemmeside, der udnytter webkit-sårbarheder.

Herefter vil det være muligt at udnytte sårbarheden i iOS-kernen til at give koden højere priviliger og dermed kompromittere hele styresystemet.

Ifølge Zdnet er de nye sårbarheder blot de seneste i en lang række af iOS-sårbarheder.

I november 2020 blev en række nuldagssårheder opdaget af sikkerhedsfolk hos Google, mens andre nuldagssårbarheder i iOS blev opdaget i december, da det kom frem, at ansatte hos den arabiske tv-station Al Jazeera var blevet angrebet via en nuldagssårbarhed.

Læs også: Ny sårbarhed: Din iPhone kan hackes via mail i otte år gammel sårbarhed
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.