Artikel top billede

Foto: Niels de Boissezon

Sikkerhedsbrist i din iPhone: Apple lapper tre sårbarheder i iOS

En række nye sikkerhedshuller er blevet opdaget i iPhonens styresystem. De er netop blevet rettet med en ny sikkerhedsopdatering.

Apple har netop frigivet en opdatering til iOS, der lapper tre sikkerhedshuller i styresystemet, som allerede kan være blevet udnyttet af hackere.

Det oplyser Apple selv på sin support-side, hvor det fremgår at sårbarhederne er blevet rettet med opdateringerne iOS 14.4 og iPadOS 14.4.

Det drejer sig om såkaldte nuldagssårbarheder, der ifølge Apple er blevet indrapporteret til Apple af anonyme sikkerhedsfolk.

Den ene sårbarhed vedrører systemkernen i iOS, mens de to andre vedrører motoren i Webkit-browseren.

Læs også: Cisco har ikke nogen løsning på sikkerhedsfejl: Sådan afhjælper du den selv

Kunne afvikle onsindet kode

Webkit-sårbarhederne tillod angiveligt, at hackere kunne afvikle deres egen ondsidede kode i Apples Safari-browsere til iOS, mens sårbarheden i iOS-kernen angiveligt tillod, at hackere kunne give deres egen ondsindede kode højere privilegier i styresystemet.

Sikkerhedseksperter vurderer ifølge it-mediet Zdnet, at alle tre sårheder ville kunne udnyttes i sammenhæng.

Det vil sige, at brugere vil kunne blive lokket ind på en onsidet hjemmeside, der udnytter webkit-sårbarheder.

Herefter vil det være muligt at udnytte sårbarheden i iOS-kernen til at give koden højere priviliger og dermed kompromittere hele styresystemet.

Ifølge Zdnet er de nye sårbarheder blot de seneste i en lang række af iOS-sårbarheder.

I november 2020 blev en række nuldagssårheder opdaget af sikkerhedsfolk hos Google, mens andre nuldagssårbarheder i iOS blev opdaget i december, da det kom frem, at ansatte hos den arabiske tv-station Al Jazeera var blevet angrebet via en nuldagssårbarhed.

Læs også: Ny sårbarhed: Din iPhone kan hackes via mail i otte år gammel sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere