Artikel top billede

Foto: Niels de Boissezon

Sikkerhedsbrist i din iPhone: Apple lapper tre sårbarheder i iOS

En række nye sikkerhedshuller er blevet opdaget i iPhonens styresystem. De er netop blevet rettet med en ny sikkerhedsopdatering.

Apple har netop frigivet en opdatering til iOS, der lapper tre sikkerhedshuller i styresystemet, som allerede kan være blevet udnyttet af hackere.

Det oplyser Apple selv på sin support-side, hvor det fremgår at sårbarhederne er blevet rettet med opdateringerne iOS 14.4 og iPadOS 14.4.

Det drejer sig om såkaldte nuldagssårbarheder, der ifølge Apple er blevet indrapporteret til Apple af anonyme sikkerhedsfolk.

Den ene sårbarhed vedrører systemkernen i iOS, mens de to andre vedrører motoren i Webkit-browseren.

Læs også: Cisco har ikke nogen løsning på sikkerhedsfejl: Sådan afhjælper du den selv

Kunne afvikle onsindet kode

Webkit-sårbarhederne tillod angiveligt, at hackere kunne afvikle deres egen ondsidede kode i Apples Safari-browsere til iOS, mens sårbarheden i iOS-kernen angiveligt tillod, at hackere kunne give deres egen ondsindede kode højere privilegier i styresystemet.

Sikkerhedseksperter vurderer ifølge it-mediet Zdnet, at alle tre sårheder ville kunne udnyttes i sammenhæng.

Det vil sige, at brugere vil kunne blive lokket ind på en onsidet hjemmeside, der udnytter webkit-sårbarheder.

Herefter vil det være muligt at udnytte sårbarheden i iOS-kernen til at give koden højere priviliger og dermed kompromittere hele styresystemet.

Ifølge Zdnet er de nye sårbarheder blot de seneste i en lang række af iOS-sårbarheder.

I november 2020 blev en række nuldagssårheder opdaget af sikkerhedsfolk hos Google, mens andre nuldagssårbarheder i iOS blev opdaget i december, da det kom frem, at ansatte hos den arabiske tv-station Al Jazeera var blevet angrebet via en nuldagssårbarhed.

Læs også: Ny sårbarhed: Din iPhone kan hackes via mail i otte år gammel sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere