Artikel top billede

(Foto: Photo by Adem AY on Den populære lyd-platform Clubhouse beskyldes nu for brud på databeskyttelse. En ekspert er klar til at anmelde tjenesten.

Det nye sociale medie Clubhouse har opnået stor medfart på kort tid. Men det sker på bekostning af brugernes data, mener dataetiske rådgivere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

10 mio. brugere og en værdisætning på mere end 1 mia. dollar - over 6 milliarder kroner - er Clubhouse vokset til på ét år. Men det er sket blandt andet fordi platformen har valgt at se stort på dataetiske regler.

Søgning på telefonkontakter uden samtykke

Appen foreslår brugerne at invitere nye medlemmer ved at vise brugerne en liste med deres private kontakter i telefonen og oplyse, hvor mange bekendte hvert navn har i klubhuset.

Men dette kan nu lade sig gøre, fordi SoMe-platformen foretager søgninger på telefonnumrene uden at have fået tilladelse til det fra de endnu ikke inviterede navne.

Læs også: Den hypede lyd-app Clubhouse udsat for hack

Optager samtaler

Clubhouse optager også alle samtaler på platformen. Det sker i tilfælde af beskyldninger om injurier.

»Det undrer mig, at et socialt medie i 2020 ikke tænker privatdatabeskyttelse ind fra begyndelsen i stedet for at gentage de øvrige sociale mediers fejl," siger Astrid Haug, som rådgiver organisationer om deres digitale tilstedeværelse.

Hun mener ikke, at Clubhouse lever op til gængse principper for privatliv og dataetik. Og medstifter af tænketanken DataEthics, Pernille Tranberg, kalder det en systematisk overtrædelse af reglerne.

GDPR-formidleren Thorleif Gotved er sågar klar til at anmelde Clubhouse-platformen til myndighederne, efter at have søgt indsigt i sine egne data hos tjenesten.

Clubhouse er en lydapp, hvor du kan netværke og deltage i samtaler og møder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere