Lyd-platformen Clubhouse tjekker dine kontakter og optager dine samtaler uden samykke

Den populære lyd-platform Clubhouse beskyldes nu for brud på databeskyttelse. En ekspert er klar til at anmelde tjenesten.

Det nye sociale medie Clubhouse har opnået stor medfart på kort tid. Men det sker på bekostning af brugernes data, mener dataetiske rådgivere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

10 mio. brugere og en værdisætning på mere end 1 mia. dollar - over 6 milliarder kroner - er Clubhouse vokset til på ét år. Men det er sket blandt andet fordi platformen har valgt at se stort på dataetiske regler.

Søgning på telefonkontakter uden samtykke
Appen foreslår brugerne at invitere nye medlemmer ved at vise brugerne en liste med deres private kontakter i telefonen og oplyse, hvor mange bekendte hvert navn har i klubhuset.

Men dette kan nu lade sig gøre, fordi SoMe-platformen foretager søgninger på telefonnumrene uden at have fået tilladelse til det fra de endnu ikke inviterede navne.

Læs også: Den hypede lyd-app Clubhouse udsat for hack

Optager samtaler
Clubhouse optager også alle samtaler på platformen. Det sker i tilfælde af beskyldninger om injurier.

»Det undrer mig, at et socialt medie i 2020 ikke tænker privatdatabeskyttelse ind fra begyndelsen i stedet for at gentage de øvrige sociale mediers fejl," siger Astrid Haug, som rådgiver organisationer om deres digitale tilstedeværelse.

Hun mener ikke, at Clubhouse lever op til gængse principper for privatliv og dataetik. Og medstifter af tænketanken DataEthics, Pernille Tranberg, kalder det en systematisk overtrædelse af reglerne.

GDPR-formidleren Thorleif Gotved er sågar klar til at anmelde Clubhouse-platformen til myndighederne, efter at have søgt indsigt i sine egne data hos tjenesten.

Clubhouse er en lydapp, hvor du kan netværke og deltage i samtaler og møder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.