Artikel top billede

(Foto: Photo by Adem AY on Den populære lyd-platform Clubhouse beskyldes nu for brud på databeskyttelse. En ekspert er klar til at anmelde tjenesten.

Det nye sociale medie Clubhouse har opnået stor medfart på kort tid. Men det sker på bekostning af brugernes data, mener dataetiske rådgivere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

10 mio. brugere og en værdisætning på mere end 1 mia. dollar - over 6 milliarder kroner - er Clubhouse vokset til på ét år. Men det er sket blandt andet fordi platformen har valgt at se stort på dataetiske regler.

Søgning på telefonkontakter uden samtykke

Appen foreslår brugerne at invitere nye medlemmer ved at vise brugerne en liste med deres private kontakter i telefonen og oplyse, hvor mange bekendte hvert navn har i klubhuset.

Men dette kan nu lade sig gøre, fordi SoMe-platformen foretager søgninger på telefonnumrene uden at have fået tilladelse til det fra de endnu ikke inviterede navne.

Læs også: Den hypede lyd-app Clubhouse udsat for hack

Optager samtaler

Clubhouse optager også alle samtaler på platformen. Det sker i tilfælde af beskyldninger om injurier.

»Det undrer mig, at et socialt medie i 2020 ikke tænker privatdatabeskyttelse ind fra begyndelsen i stedet for at gentage de øvrige sociale mediers fejl," siger Astrid Haug, som rådgiver organisationer om deres digitale tilstedeværelse.

Hun mener ikke, at Clubhouse lever op til gængse principper for privatliv og dataetik. Og medstifter af tænketanken DataEthics, Pernille Tranberg, kalder det en systematisk overtrædelse af reglerne.

GDPR-formidleren Thorleif Gotved er sågar klar til at anmelde Clubhouse-platformen til myndighederne, efter at have søgt indsigt i sine egne data hos tjenesten.

Clubhouse er en lydapp, hvor du kan netværke og deltage i samtaler og møder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere