Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Photo by Adem AY on Den populære lyd-platform Clubhouse beskyldes nu for brud på databeskyttelse. En ekspert er klar til at anmelde tjenesten.

Det nye sociale medie Clubhouse har opnået stor medfart på kort tid. Men det sker på bekostning af brugernes data, mener dataetiske rådgivere.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

10 mio. brugere og en værdisætning på mere end 1 mia. dollar - over 6 milliarder kroner - er Clubhouse vokset til på ét år. Men det er sket blandt andet fordi platformen har valgt at se stort på dataetiske regler.

Søgning på telefonkontakter uden samtykke

Appen foreslår brugerne at invitere nye medlemmer ved at vise brugerne en liste med deres private kontakter i telefonen og oplyse, hvor mange bekendte hvert navn har i klubhuset.

Men dette kan nu lade sig gøre, fordi SoMe-platformen foretager søgninger på telefonnumrene uden at have fået tilladelse til det fra de endnu ikke inviterede navne.

Læs også: Den hypede lyd-app Clubhouse udsat for hack

Optager samtaler

Clubhouse optager også alle samtaler på platformen. Det sker i tilfælde af beskyldninger om injurier.

»Det undrer mig, at et socialt medie i 2020 ikke tænker privatdatabeskyttelse ind fra begyndelsen i stedet for at gentage de øvrige sociale mediers fejl," siger Astrid Haug, som rådgiver organisationer om deres digitale tilstedeværelse.

Hun mener ikke, at Clubhouse lever op til gængse principper for privatliv og dataetik. Og medstifter af tænketanken DataEthics, Pernille Tranberg, kalder det en systematisk overtrædelse af reglerne.

GDPR-formidleren Thorleif Gotved er sågar klar til at anmelde Clubhouse-platformen til myndighederne, efter at have søgt indsigt i sine egne data hos tjenesten.

Clubhouse er en lydapp, hvor du kan netværke og deltage i samtaler og møder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere