Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske teleselskaber indgår frivillig aftale om fortrinsret til mobilnetværk / CanopyLAB-CEO skal på kursus i Obamas ledelsesprincipper / Teknologivirksomhed bygger nyt domicil i Aalborg

Danske teleselskaber indgår frivillig aftale om fortrinsret til mobilnetværk. Dansk CEO skal på kursus i Obamas egne ledelsesprincipper. Salesforce-platform hos Atos Medical udrulles i 21 lande. Nyt iværksættertiltag skal hjælpe med vækst til startups. Dansk it-virksomhed foretager generationsskifte. Teknologivirksomhed bygger nyt domicil i Aalborg.

Godmorgen til endnu en morgen-briefing her fra Computerworld denne onsdag morgen.

Dagens nyhedsoverblik er sammensat af Alexander Haslund.

Danske teleselskaber indgår frivillig aftale om fortrinsret til mobilnetværk

Beredskabsaktører kan nu få fortrinsret til 4G-mobilnetværk i tilfælde af større ulykker eller katastrofer, hvor nettet kan blive overbelastet.

Det er kommet på plads, efter de danske mobilselskaber Hi3G, Nuuday, TDC NET, Telia og Telenor har etableret en frivillig brancheaftale i samarbejde med Center for Cybersikkerhed.

Aftalen sikrer, at eksempelvis politiet eller brandvæsnet kan kommunikere via mobiltelefoner i særlige krisesituationer.

Både offentlige og private kan købe et tillægsabonnement (beredskabsprioritet) hos de mobilselskaber, der er med i brancheaftalen.

CanopyLAB-CEO skal på kursus i Obamas ledelsesprincipper

Barack og Michelle Obama har valgt den danske iværksætter Sahra-Josephine Hjorth, der er direktør og medstifter af tech-successen CanopyLAB, til at være en del af Obama Foundation Leaders Europe Program

Udnævnelsen betyder, at Sahra-Josephine Hjorth i løbet af de næste seks måneder skal igennem et slags kursusforløb, der tager udgangspunkt i Obamas egne ledelsesprincipper.

Det skriver CanopyLAB i en meddelelse til Computerworld.

Sahra-Josephine Hjorth er valgt, fordi hun er CEO og medstifter af CanopyLAB, som bedriver uddannelsesteknologi baseret på kunstig intelligens.

CanopyLAB sælger både sin teknologi til virksomheder, men deler den også gratis med NGOer, der bruger den til at fremme viden om bl.a. klimahandling og bæredygtighed, seksuel- og reproduktive rettigheder samt demokrati, lyder det.

Salesforce-platform hos Atos Medical udrulles i 21 lande

Capgemini Danmark har udviklet en global Salesforce-patientplatform, der nu rulles ud i 21 lande for Atos Medical.

Det skriver Capgemini i en meddelelse til Computerworld.

Projektet har kostet en tocifret millioninvestering, og er den mest omfattende, digitale investering Atos Mecial nogensinde har foretaget sig.

"Det sker som led i en klar strategi om at kunne eksekvere på et 100 procent digitalt setup, der nemt kan skaleres på tværs af markeder og derved langt bedre end tidligere håndtere vores ekspansion til nye markeder," lyder det fra Henrik Helmer Hansen, vice president strategy & commercial excellence, hos Atos Medical.

Atos Medical har hovedsæde i Malmø og er en af verdens førende inden for halsstomi-pleje.

Nyt iværksættertiltag skal hjælpe med vækst til startups

En ny iværksættersatsnings fra DigitalLeads, DLTA, skal hjælpe iværksættere og startups inden for tech og digitalisering med deres vækstrejse.

Programmet tilbyder, skriver DigitalLeads i en meddelelse, blandt andet skræddersyet hjælp til iværksættere og startups, der tager udgangspunkt i den enkles behov.

Derudover gives der adgang til acceleratorprogrammet Beyond Beta, hjælp til finansiering, test og forundersøgelser, adgang til potentielle kunder og partnere i både ind- og udland, advisory board samt matchmaking med etablerede virksomheder.

Ifølge Jim Hagemann Snabe, formand for Digitaliseringspartnerskabet samt bestyrelsesformand for A. P. Møller Mærsk og Siemens, er programmet en vigtig brik i at styrke Danmark som digitalt foregangsland.

"Vi har brug for neutrale platforme som DigitalLead, som kan være med til at sørge for, at endnu flere digitale vækstiværksættere får den rette rådgivning, arbejder med de rette markedsrelevante udfordringer og pitcher for den rette kapital," lyder det fra den tidligere danske SAP-direktør.

DigitalLead har flere end 450 vækstorienterede medlemsvirksomheder inden for det digitale felt.

Dansk it-virksomhed foretager generationsskifte

I mere end 30 år har it-konsulenthuset Bornerups i Thisted leveret it-løsninger til danske virksomheder, men nu foretager virksomheden et generationsskifte.

Per 1. januar er det brødrene Casper og Carsten Søe-Larsen, der har sat sig for bordenden, efter at deres far, Christian Søe-Larsen, har solgt sit ejerskab fra.

Det oplyser selskabet til Computerworld.

Bornerups blev i 1988 stiftet af Niels Henrik Bornerup som Bornerups Kontor & Datacenter.

Christian Søe-Larsen, der var med fra starten, har siden 2013 været eneejer af virksomheden.

"Virksomheden har været hele vores fars liv, og Bornerups har altid været en del af vores liv. Vi glæder os til at videreudvikle virksomheden sammen med vores medarbejdere og ser en spændende og lys fremtid forude," lyder det fra Casper og Carsten Søe-Larsen.

Teknologivirksomhed bygger nyt domicil i Aalborg

Teknologivirksomheden Asetek fra Aalborg har besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde, og i går 18. januar blev det første spadestik til den nye bygning så taget.

Asetek, der producerer vandkøling til globale it-virksomheder, har placeret sit nye hovedkvarter syd for Aalborg ved Svenstrup. Det skal stå færdigt i 2024.

Siden 1997 er Asetek vokset markant til en verdensomspændende virksomhed med faciliteter i flere lande. Men der er nu brug for mere plads, og hovedkvarteret skal nu kunne varetage flere funktioner, lyder det i en meddelelse til Computerworld.

I bygningen bliver der nu både plads til udviklingsafdeling, laboratorier, administration og en del af virksomhedens produktion.

"Vores nye domicil har en fantastisk beliggenhed hvor vi nu kan tiltrække medarbejdere både fra Århus-området såvel som nordfra, og når byggeriet er færdigt, er der ingen tvivl om, at Aalborg har fået et nyt vartegn mod syd," lyder det fra stifter og direktør i Asetek, André Eriksen.

Bygningen kommer til at blive i alt 14.000 m².