Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Open source-kæmper trækker sig ud af Rusland og annullerer alle ordrer med russiske selskaber

Open source- og Linux-kæmpen Red Hat dropper alle ordrer og partner-aftaler i Rusland og Belarus. SUSE stopper al nysalg, mens Docker opsiger alle aftaler i Rusland og Belarus.

Verdens største open source-selskab, Red Hat, siger farvel og tak til Rusland, hvor selskabet nu lukker og slukker for alle ordrer og partner-aftaler.

Dermed følger Red Hat - der ejes af IBM - nu i kølvandet på en efterhånden lang række vestlige it-selskaber, som i de seneste dage har trukket sig ud af Rusland i protest mod russernes invasion af Ukraine.

“Med omgående virkning stopper vi for al salg og services i Rusland og Belarus. Dette inkluderer stop for partner-aftaler med organisationer, der holder til eller har hovedkvarterer i Rusland og Belarus,” meddeler Red Hat-topchef Paul Cormier i en blogpost, der blev offentliggjort natten til onsdag dansk tid.

Her skriver han, at Red Hat vil fortsætte med at tage sig af sine medarbejderne i Ukraine og Rusland, som selskabet ‘fortsat vil sikre har den støtte og de ressourcer, som de har brug for.’

“Vi har hjulpet red hatters i Ukraine og deres familier med at flytte sikkert til nabolande og vil fortsat hjælpe dem, der bliver i landet,” skriver han.

Red Hat har i således transporteret medarbejderne til sikre områder i busser til Polen.

“Vi hjælper også medarbejderne i Rusland,” skriver han i blogposten, som du kan læse her.

SUSE stopper al salg

Hos SUSE går man knapt så lang. Selskabet meddeler, at det stopper for al direkte salg til Rusland og følger de generelle sanktions-rammer, som de vestlige lande har iværksat mod Rusland.

SUSE meddeler, at selskabet ‘løbende evaluerer vores forretnings-relationer i Rusland.’

Docker forlader Rusland

Også Docker siger farvel og tak til Rusland og Belarus.

Topchef Scott Johnson meddeler, at Docker ‘ikke vil gøre forretning med russiske selskaber i denne periode.’

Selskabet har derfor lukket for muligheden for, at russiske og belarussiske virksomheder kan købe Docker-abonnementer.