Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny browser melder sig på banen

Firmaet RockMelt er inden længe klar med en browser, som skal være bedre optimeret for nutidens webbrug. Projektet støttes af manden bag Netscape.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er efterhånden mange spillere på banen, som kæmper om en plads i internetbrugernes daglige browser-vaner. Internet Explorers hidtil så dominerende position er kraftigt truet af Firefox, Opera, Google Chrome og Apples Safari.

Endnu en kandidat kaster sig nu ind i kampen. RockMelt er titlen på firmaet bag og bliver sandsynligvis også navnet på den nye browser.

Browseren vil blive opbygget helt fra bunden, og det er meningen, at man på den måde vil kunne gentænke hele konceptet og skabe et nyt produkt, som er bedre optimeret til nutidens internetbrug.

Eksempelvis er det planen, at den skal kunne køre web-baserede applikationer eller såkaldte Web apps. En form for Facebook-integration har også været på tale men er endnu ikke officiel.

RockMelt får støtte af den gamle Netscape-grundlægger Marc Andreessen. I midten af 90’erne var Netscape med til at popularisere nettet og havde en solid plads på markedet. Som modspil udviklede Microsoft sin Internet Explorer, der efterhånden udkonkurrerede Netscape i kraft af dens privilegerede plads i Windows-platformen.

Støtten til den nye browser kunne således nemt betragtes som en måde for Netscape-bagmanden at give igen mod sin gamle ærke-rival, der i øjeblikket står i en stærkt truet position.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere