Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Videolan – hvis du skal afspille for alvor

Der er et hav af videoafspillere, men der er en enkelt,
der kombinerer forbløffende enkelhed med lige så forbløffende kvalitet.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du har garanteret oplevet alle mulige problemer med din medieafspiller. Enten så mangler den en codec, siger det er forkert format, hakker eller går direkte i sort.

Det kan også godt ske med Videolan mediaplayer – eller VLC, som den kaldes kort. Men det sker meget sjældnere. Det er en af de mest robuste afspillere, der findes. Den har indbygget en masse codecs, bliver hele tiden opdateret og er meget fejltolerant.

Det er ikke underligt, for det har faktisk taget 13 år at gøre den færdig. Oprindelig blev den startet som et projekt til at lave streaming video over et netværk. Det var en gruppe franske, studerende på École Centrale Paris, der gjorde det i 1993.

Siden blev den et Open Source projekt, hvor utroligt mange har hjulpet. Det er ikke på grund af dovenskab eller manglende arbejde, det har taget 13 år at udvikle den færdig.

Tværtimod skyldes det enormt høje krav og en idé om, at VLC skulle kunne næsten alt. Det er et program udviklet af videoentusiaster og nørder, derfor kan det ikke alene alt med video, men programmet giver dig også ekstrem kontrol over, hvordan programmet ser ud, og hvordan det kan bruges.

Det kunne resultere i et stort og indviklet program, men VLC føles som et lille og let program – hvis du bare vil se video, så gør det ikke andet og med færrest mulige problemer.

Hvis der er noget de andre medieafspillere ikke kan afspille, så er der stor sandsynlighed for, at VLC kan. Det er også en af de få mediaafspillere, der kan mase sig igennem en video fuld af fejl.

Men hvis du har lyst til mere avancerede sager, så kan VLC også det. Det kan for eksempel genkode en video, det kan levere streaming video over dit hjemmenetværk, og hvis du har brug for det, så du kan se en video igennem billede for billede.

Alt i alt et meget imponerende program. Hvis du nogensinde ser film på din computer, bør du ikke undvære VLC. Det er gratis og kan hentes her: www.videolan.org.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere