Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Væk med fjernbetjeningen

Fjernbetjeninger til tv-apparater har normalt sindssygt mange knapper. Nu vil Philips bruge en fjernbetjening med kun et par knapper – til gengæld skal den kunne meget mere.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kender du funktionen af alle knapperne på din fjernbetjening? Hvis du gør, er det mest sandsynligt, at du enten mangler noget at bruge din tid på eller er så usandsynligt godt begavet, at du både fatter og kan huske de mange knapper.

Langt de fleste af os må jævnligt sidde og prøve os frem, hvis vi skal finde en meget lidt brugt funktion – ja, nogle gange hvis vi bare skal skrue ned for lyden.
”Det skal være slut!” mener Philips, der har set lyset. De gammeldags fjernbetjeninger er ikke særlig brugervenlige.

I stedet har Philips ladet sig inspirere af Wii’s smarte kontroller, der bare bevæges i luften. Det har de kombineret med onlinemenuer og kontekstafhængig brug.

På den måde kan man nå frem til en fjernbetjening med et par knapper, hvor man peger sig frem på skærmen og bruger for eksempel små bevægelser med hele apparatet til at skrue op for lyden.

Og så skal Ustaven selvfølgelig ikke kun være fjernbetjening. Den skal også bruges til at spille spil, som mus og til at bevæge sig i 3D-verdener.
Den skulle være klar til at købe med dit næste Philips tv, når du læser dette.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere