Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Blu-ray 3D er på plads

HD i hvert øje. Specifikationerne for den kommende Blu-ray 3D standard er klar.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Blu-ray og 3D er store hits i øjeblikket, så hvorfor ikke slå begge dele sammen, så vi får det hele i én pakke – Blu-ray 3D. Et format som skal føre de populære 3D-billeder fra biografen til dagligstuen.

Hvis det er et format, du har lyst til at lægge øjne til i fremtiden, skal du sørge for at dit udstyr understøtter Multiview Video Coding (MVC). Dette codec er valgt som det officielle til formatet, og er en udvidelse af ITU-T H.264 Advanced Video Coding (AVC), som i forvejen understøttes af alle Blu-ray afspillere.

Mens Blu-ray 3D giver fuld HD 1080p opløsning i hvert øje, sørger MVC codec’et for at det kun kræver 50 % lagerplads at vise 3D i forhold til 2D.

Samtidig giver det baglæns kompatibilitet med de aktuelle 2D-afspillere. Her vil 3D-indholdet dog vises i 2D. PlayStation 3 brugere kan imidlertid glæde sig til at få fuldt udbytte af formatet. Sonys spillekonsoller kan nemlig kunne vise indholdet i ægte 3D.

For at kunne se 3D kræver det selvfølgelig en 3D-skærm. Præcis hvilken 3D-teknologi den anvender er dog underordnet – det nye format kan køre på dem alle.

Flere store producenter har allerede annonceret udstyr, som vil understøtte den nye 3D-teknologi og 2010 forventes at blive året, hvor 3D for alvor slå igennem i hjemmebiografen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere