Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Internet Explorer 6 vil ikke dø

På trods af browserens store mangler har den stadig en væsentlig del af markedet. Det er både et sikkerhedsproblem og en belastning for udviklerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Internet Explorer 8 er for længst udgivet, og efterfølgeren er langt fremme i udviklingen. Alligevel viser de nyeste tal, at hele 17.13 procent af internetbrugerne stadig surfer på Internet Explorer 6.

Hvorfor er der nogle der gider at bruge en gammel browser som IE6? Faktisk er det ikke så meget de private brugere der er problemet. De har nemt ved at skifte til en nyere udgave eller en helt anden browser. Det primære problem er de større virksomheder, der har bygget sin webstandard op omkring browseren og nu har svært ved at slippe den igen.

Det giver ikke blot et sikkerhedsproblem, når de er tale om browser der efterhånden er så hullet som IE6 er. Manglen på understøttelse af de nyere web-teknologien gør den også til en sten i skoen hos udviklerne, som er nødt til at arbejde rundt om dens utilstrækkeligheder, når de koder nye sider.

Hvornår kan vi så endeligt forvente, at den gamle dinosaur vil ligge sig endeligt til hvile? Forhåbentligt når IE9 kommer ud, men det er ikke til at sige.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere