Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Jumbo-tablet med dobbeltskærm

Colossal Kno er ikke en helt almindelig tablet. Den touchstyrede computer vejer 2,5 kilo og har to skærme på 14.1 tommer hver.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når nu Microsoft alligevel ikke giver os den planlagte Courier tablet med dobbelt skærm, kan vi glæde os over, at der er andre, der tager ideen videre og forhåbentligt kan føre den ud i livet.

Colossal er således på trapperne med ”Kno” – en tablet i dobbeltformat, der giver dig skærm for alle pengene. Med to skærme to 14.1 tommer hver og opløsning på 1440x900, er der skærmplads svarende til to notebooks til rådighed.

Hver skærm har sit eget batteri, der skal være i stand til at levere op til otte timers levetid. Som man måske har regnet ud, er der dermed ikke tale om en letvægtscomputer. Hele 5,5 pund eller 2,5 kilo vejer ”Kno”, som computeren er blevet døbt. Det er tre gang så meget som en iPad.

Maskineriet drives af en Nvidia Tegra 2 SoC og styres via et browser-baseret operativsystem bygget over Linux, mens der er 16GB lagerplads til rådighed.

Til privat brug kan sådan en klods af en tablet måske virke lidt voldsom. ”Kno” er da også primært rettet mod studerende, som kan erstatte såvel bøger som computer med denne maskine.

Hvornår vi ser den på markedet er endnu uvist. Prisen er heller ikke fastlagt, selvom firmaet fortæller, at de stræber mod at sælge den for et pænt stykke under 1000 dollar (6170 kroner).

Se en præsentation af "Kno" her:

[embed]https://vimeo.com/12223465[/embed]



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere