Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Internetfuskere hærger mobilen og Facebook

Mobile platforme bliver i stigende grad mål for cyberkriminelle. Samtidig misbruges brugernes tillid på sociale medier som Facebook og Twitter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Internettets skurke har tilsyneladende mistet noget af interessen for Windows-baserede pc’er for i stedet at koncentrere sig om smartphones og tablets. Det viser den seneste udgave af Ciscos årlige sikkerhedsundersøgelse, Cisco Annual Security Report. Skiftet skyldes blandt andet, at softwareproducenterne har styrket sikkerheden i programmer og styresystemer, så pc’erne nu er sværere at trænge ind på.

I 2010 er der således registreret et stigende antal sårbarheder på mobile platforme, hvor særligt Android-styresystemet har været i skudlinjen. De cyberkriminelle har angrebet systemet med mobilapplikationer, der via Android Market ulovligt loggede brugernes informationer og videresendte disse til en webadresse i Kina.

Kriminelle hærger sociale medier

Metoderne til at narre internetbrugerne bliver stadig mere raffinerede. Det er især den menneskelige faktor, der nu udnyttes. Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark, forklarer:

»De sociale mediers vækst giver cyberkriminelle nye muligheder for eksempelvis at udnytte medfølelse i forbindelse med naturkatastrofer og lokke brugerne til at indbetale donationer til fiktive hjælpeorganisationer.

Vores seneste sikkerhedsrapport viser også, at kriminelle i stigende grad opretter falske profiler med attraktive billeder og udnytter andres brugeres interesse til at sprede malware. De mobile platforme og sociale medier rummer mange gode muligheder for at kommunikere med hinanden, men rapporten viser altså også, at det er nødvendigt at bruge sin kritiske sans,« siger Henrik Stær.

7 digitale dødssynder

2010-udgaven af Ciscos årlige sikkerhedsrapport har identificeret »de syv digitale dødssynder«, som cyberkriminelle oftest udnytter:

* Fokus på sexappeal: Kriminelle opretter falske, attraktive profiler og misbruger interessen fra brugere på sociale medier.
* Grådighed: Kriminelle udnytter brugeres interesse for billige tilbud.
* Forfængelighed: Kriminelle overbeviser en bruger om, at han er særligt udvalgt, og taler til forfængeligheden.
* Misforstået tillid: Kriminelle påstår ofte at repræsentere velkendte organisationer.
* Dovenskab: Kriminelle udnytter, at brugere ikke altid tjekker, om url-adresser i e-mails er korrekte, og dirigerer dem derved nemt videre til falske sites.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere