Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

D-Link ShareCenter Pulse DNS-320

Det er ingen skam at være anderledes, D-Links ShareCenter Pulse DNS-320
rager nemlig mere i vejret end i dybden. Det skyldes, at den som eneste i
testen anvender vertikalt monterede harddiske.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den testede model kom inklusive en 1TB-harddisk. Grundet der ikke var en tilsvarende harddisk af samme størrelse og model, var det den eneste nas med et monteret drev, der blev testet med de to Samsung HD502HJ-harddiske.

ShareCenter Pulse DNS-320 er en af de mere enkle nas i tes-ten rent monteringsmæssigt. Toppen tages af, og to 3,5"-drev skubbes ned i enheden, det er det hele. Sammen med Buffalo-enheden er det samtidig den nas, der tilbyder færrest eksterne tilslutningsmuligheder med blot en usb 2.0-port.

Det var dog suverænt den nas, der foretog det største spring i betjening i løbet af testen. Som hos flere andre deltagere blev der installeret ny firmware, hvilket ændrede den webbaserede brugergrænseflade totalt. Ved første kontakt havde den D-Links traditionelle router-interface, der ganske vist er informativt, men virker meget støvet.

Efter firmwareopdateringen gik denne nas over til at virke som en moderne mediebaseret nas med tydelige og store ikoner. Efter at have vænnet sig til det nye web-interface må det siges at være med blandt de bedre.

Støjniveauet var gennemsnitligt, når blæseren gik i gang, hvilket var fint, så længe man ikke sad klos op ad enheden. Energiforbruget lå i brug på fornuftige 15,7 til 16,9 watt. En smart lille sag er den flotte Yahoo Widget, der giver overblik over status for DNS-320.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Andre test i denne serie

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]