Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

ZyXel NSA320

Producenten betegner denne som en medie-nas til hjemmet. Det passer
meget godt til oplevelsen af nas-enheden, som det blev oplevet under
testen.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der rundes af med endnu et glimrende produkt, der fra producenten betegnes som værende en medie-nas til hjemmet. Det passer meget godt til oplevelsen af nas-enheden, som det blev oplevet under testen.

Web-brugerinterfacet var på det grundlæggende plan ganske fornuftigt opbygget med træstruktur i venstre side uden at virke antikveret. Det var muligt at anvende NAS Starter Utility til at finde nas på netværket samtidig med informationer om denne.

På den såkaldte homescreen fik man vist en flot grafisk repræsentation af ikoner for hvert område, som NSA320 dækkede. Den del stod på ingen måde tilbage for nogen af de andre mere vellykkede web-interfaces her i testen. Denne NSA320 kom med en enkelt installeret harddisk på 500GB. Ud over lan-porten var der tre usb 2.0-porte på denne nas.

Støjniveauet var ganske fornuftigt. Man kunne høre lidt til drevene, mens blæseren ikke gjorde særligt væsen af sig. Energimæssigt lå den meget pænt med et forbrug på cirka 21 watt, når enheden var i brug. Featuremæssigt ligger denne nas ikke meget efter de to overflyvere fra QNAP og Synology.

Når talen falder på mediarelaterede emner, mærkes det, at denne nas er på hjemmebane. Blandt andet medfølger der ZPilot-softwaren, der efter installation befinder sig på computerens skrivebord og gør det muligt at trække mediefiler op i mappen, hvorved de automatisk overføres til nas’en i enten ’Foto’, ’Musik’ eller ’Video’. Til backup medfølger Memeo Backup-programmet. Hastighedsmæssigt ligger nas’en højt, dog lidt efter de hurtigste.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Andre test i dennes serie:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]