Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Verdens mindste kamera med udskifteligt objektiv

Sony er klar med en opdatering af det populære Nex-3, som kombinerer fordelene ved spejlrefleks og kompaktkamera. Nex-C3 har 16,2 megapixel samt hd-video og er verdens mindste kamera med aps-C-sensor til udskiftelige objektiver.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

NEX-C3 er udformet i et nyt og stilfuldt design med et solidt kamerahus og et nydesignet greb, som gør kameraet nemt at håndtere. Takket være den store, nyudviklede Exmor APS HD CMOS på hele 16,2 megapixel optager Nex-C3 stillbilleder og 720p hd-video med stor skarphed samt med kunstnerisk sløret baggrund, som man ser i professionelle billeder.

Selv hvis du ikke kender til alle de tekniske fagtermer fra fotoverdenen, hjælper Sony Nex-C3 dig til at tage professionelle billeder. Den nye intuitive brugergrænseflade forvandler svære termer som ’blænde’, ’eksponeringsgrad’ og ’hvidbalance’ til mere letforståelige begreber som ’baggrunds-de-fokusering’, ’lysstyrke’ og ’farve’.

Kameraets indstillinger er brugervenlige og nemme at anvende, da man ved at dreje på kontrolhjulet kan se live previews af de valgte indstillinger direkte på skærmen. Man kan også kombinere flere forskellige indstillinger for at opnå ekstra sofistikerede og kreative billeder.

Nex-C3 giver dig også nye indstillingsmuligheder med ‘Picture Effect’, så du kan tilføre både stillbilleder og hd-videoptagelser særlige effekter uden at skulle redigere optagelserne efterfølgende.

Nex-C3 er udstyret med en 7,5 cm stor lcd-skærm, som kan vippes op og ned, så den giver god visning uanset optagepositionen. Lcd-skærmen er baseret på TruBlack-teknologien, som viser billeder i høj kontrast og naturlig gengivelse af sort-niveauet.

De avancerede multi-frame-billedteknologier fra Sony giver det nye Nex-C3-kamera masser af optagemuligheder. Med 3D Sweep Panorama kan du optage brede panoramabilleder, som kan ses i 3D på et kompatibelt 3D-tv. Med indstillingen ’Auto HDR’ optager kameraet automatisk tre billeder af det samme motiv med forskellige eksponeringer og sammensætter disse tre billeder til ét billede for at indfange både dybe skyggedetaljer og lyse områder.

På samme måde kan indstillingerne ’Handheld Twilight’ og ’Anti-Motion Blur’ bruges til håndholdte optagelser i svag belysning, idet kameraet automatisk optager seks billeder, som sammensættes til ét skarpt billede med lav billedstøj.

Sammen med det nye kamera lanceres desuden nye objektiver, ny blitz og nyt hukommelseskort. Sony Nex-3C er på markedet i august og kan købes med forskellige objektiver til følgende priser:

Kamera inklusive 16 mm F2,8-objektiv: 4.900 kroner
Kamera inklusive 18-55 mm-objektiv: 5.300 kroner
Kamera inklusive 16 mm F2,8- og 18-55 mm-objektiver: 6.100 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere