Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu er det mobilen, der skal overclockes

Trænger din mobiltelefon eller tablet til ekstra power? Så giv den en overclocking, ligesom flere og flere brugere nu er begyndt på.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Grundlæggende er der ikke den store forskel mellem en traditionel computer og en smartphone. Så hvis man kan overclocke den ene for at få bedre ydelse, hvorfor så ikke også den anden?

Det er der mange it-entusiaster, der har spurgt sig selv om, og derfor er overclocking af mobiler en hastigt voksende tendens. Det ses på diverse computerfora rundtomkring på nettet, hvor der udveksles tips og tricks til at overclocke mobiler og tablets.

Brugere på udviklerforrummet XDA har således formået at overclocke Motorola Xoom samt LG Optimus 2X fra 1,0GHz til 1,5GHz og endda højere.

De fleste mobiler og tablets har Tegra 2- eller Arm-processorer. Begge kan overclockes, men for at gøre det kræves, at maskinen rootes, at du får adgang som superbruger (hvilket i princippet er en form for hacking), samt at du har en særlig kernel, som understøtter overclocking. Med andre ord kan du godt rive garantibeviset itu, når mobilen er færdigbehandlet. Her kan du læse, hvordan LG Optimus 2X overclockes.

Hvis ikke du har behov for så meget power, er der dog også mulighed for at underclocke mobilen, så den får lavere strømforbrug. Det giver længere batterilevetid, hvilket kan være et tiltrængt gode på de små energislugende apparater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere