Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er de meste streamede numre på WiMP i 2014

De fem mest populære album hos WiMP er danske og over halvdelen af de mest streamede sange er ligeledes danske.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ser man tilbage på de 100 mest streamede sange hos WiMP i 2014 er det bemærkelsesværdigt at danske artister udgør hele 60%. Det er ikke nogen overraskelse, at dansk musik er populært hos danskerne, fortæller WiMPs musikredaktør Jonas Kleinschmidt og forklarer, at WiMP i kraft af deres redaktionelle kuratering hele tiden arbejder på at øge synligheden af dansk musik. Og så hænger populariteten ganske enkelt også sammen med den høje kvalitet, forklarer han:

"Det store opsving skyldes helt klart, at 2014 rent musikalsk har været et enestående godt år for dansk musik. Fra megahits fra de helt store navne som Medina, L.O.C. og Rasmus Seebach til de nye ansigter på scenen som MØ, Christopher, Stine Bramsen og Sivas. Over hele linjen er der blevet lavet god musik med noget på hjerte. Tag Hedegaard og Lukas Grahams 'Happy Home', der handler om sorg og længsel efter tabet af et nært familiemedlem. Det er da ret fantastisk, at sådan et nummer kan blive til så god en popsang og ende med at være et af årets mest spillede numre."

Jonas Kleinschmidt er især imponeret over de nye navne på den danske scene, som han mener er helt på højde med de internationale forbilleder:

"Vi skal være glade for, at vi har fået MØ og Sivas. De bidrager med en helt utrolig friskhed og fandenivoldskhed. Især sidsnævnte står bag et epokegørende skift i dansk musik. Han har stort set opfundet sit eget sprog og rapper om en verden, man sjældent hører om i medierne. Og så er der både plads til hårdkogt attitude og sårbarhed. Gadeslang, politisk opsang og poesi. Det er smukt!"

Spørger man årets topnavn & en af danmarks mest populære sangskrivere, hvad det betyder for ham at være det mest streamede navn hos WiMP, er han ikke i tvivl:

“Det er jo helt vildt, at det endnu engang er min musik, der er endt i toppen hos WiMP. For en sangskriver som mig er det jo det fedeste i verden at vide, at ens musik rent faktisk bliver brugt og lyttet til ude i de danske hjem. Det luner om hjertet at vide", forklarer Rasmus Seebach

Årets mest streamede sange

1. Medina - Jalousi
2. Hedegaard - Happy Home
3. Pharrell Williams - Happy
4. Joey Moe - Million
5. Rasmus Seebach - Øde Ø
6. Mr. Probz - Waves
7. Burhan G Feat. L.O.C. - Karma
8. Brandon Beal feat. Christopher - Twerk It Like Miley
9. Ed Sheeran - I See Fire
10. Rasmus Seebach - Sandstorm
11 Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
12. Lukas Graham - Mama Said
13. Shaka Loveless - 2 Mod Verden
14. Bo Evers - Fred
15. Kato feat. TopGunn - Dumt På Dig
16. TopGunn - Kongens Have
17. L.O.C. - Marquis
18. OneRepublic - Counting Stars
19. Stine Bramsen - Prototypical
20. Basim - Cliche Love Song

Årets mest streamede album i WiMP


1. Rasmus Seebach - Ingen kan love dig i morgen
2. Burhan G - Din for evigt
3. Marie Key - De her dage
4. L.O.C. - Sakrilegium
5. Christopher - Told You So
6. Avicii - True
7. Tina Dickow - Whispers
8. Nik & Jay - United
9. Pharrell Williams - G I R L
10. Ed Sheeran - x
11. Jason Derülo - Tattoos
12. Rasmus Seebach - Mer' End Kærlighed
13. Lukas Graham - Lukas Graham
14. OneRepublic - Native
15. MØ - No Mythologies to Follow
16. Ed Sheeran - +
17. Medina - Arrogant
18. Sia - 1000 Forms Of Fear
19. Rasmus Seebach - Rasmus Seebach
20. Sivas - D.A.U.D.A.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere