Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dataforbruget eksploderede i 2014

Danskernes dataforbrug stiger måned for måned, og alene fra januar
til december sidste år er forbruget i Telias netværk steget med hele 60
procent. Det stiller store krav til mobilnetværket.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Stadigt flere databaserede services ser dagens lys, og i 2014 har streamingtjenester for alvor gjort indtog i danskernes hverdag. Adgang til alverdens musiknumre, film og serier både i hjemmet og ikke mindst på farten driver dataforbruget opad:

”Streamingtjenesterne er blevet ekstremt populære, og derfor arbejder vi også hele tiden for at sikre og forbedre dataoplevelserne på vores netværk. Det kan vi gøre ved simultant at fokusere på en bred dækning, høj kvalitet i netværket og høje hastigheder, som understøtter de nye tjenester. Fx har vi sidste år fordoblet 4G-hastighederne i størstedelen af vores netværk,” siger Heine Wieben Rasmussen, ansvarlig for netværksplanlægning i Telia.

I løbet af 2014 aktiverede Telia hele 471 nye master i netværket, hvoraf langt størstedelen (74 %) er 4G-master, som kan levere de højeste datahastigheder. Og i løbet af i år planlægger Telia at aktivere næsten dobbelt så mange master.

”Foruden de mange nye lavfrekvens-master, som primært udvider dækningen, så kommer vi også til at fokusere på at øge kapaciteten i netværket med højere frekvenser, så endnu flere brugere kan være på samtidig med endnu højere hastigheder,” siger Heine Wieben Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere