Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Digitale satsninger giver pote for dansk musik

For andet år i træk oplever danske musikselskaber økonomisk vækst.
Dermed belønner forbrugerne musikbranchens digitale satsninger. Det
viser nye tal, som musikselskabernes brancheorganisation IFPI
offentliggør i dag.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Musikbranchen har de seneste år fokuseret intensivt på at skabe nye digitale broer til forbrugerne. Og den satsning ser ud til at betale sig. I 2014 omsatte musikselskaberne for 437 mio. kr. Det er en vækst på 1,8 % i forhold til 2013 og samtidig den højeste omsætning siden 2010.

Væksten skyldes en øget omsætning fra streamingtjenesterne, der i 2014 stod for hele 58,5 % af det samlede marked for salg af indspillet musik.

Streaming omsatte for 256 millioner kroner, og indtægterne fra tjenester som Spotify, WiMP, Play og Deezer er dermed vokset med 50,5 % på et år.

Den samlede vækst sker på trods af en nedgang i salget af både cd’er og downloads. Omsætningen fra cd-salg faldt i 2014 med 26,7 % og står nu for blot 23,8 % af den samlede omsætning. Samtidig faldt download med hele 36,1 % og udgør blot 15,8 % af markedet. Outsiderformatet vinyl oplever derimod en vækst på 27,9 % og udgør nu 1,7 % af indtægterne fra indspillet musik.

Henrik Daldorph, bestyrelsesformand i IFPI, er tilfreds med årets nøgletal:

”Musikbranchen har gennemgået en hæsblæsende udvikling i løbet af de seneste år. Men uanset hvor meget det har stormet på vores kontorer, har vi hele tiden haft øjnene rettet mod at give forbrugerne gode digitale muligheder. Vi har slået en del kolbøtter undervejs, men den fortsatte vækst i branchen giver os en tro på, at vi er på rette vej.”

Fokus på nye forretningsområder

Ud over satsningen på digitale tjenester har musikselskaberne de sidste år foldet deres forretningsområder ud og skabt nye indtægtskilder. Derfor offentliggør IFPI for første gang omsætningstal fra musikselskabernes øvrige indtægtsområder. De viser, at branchen ved siden af det traditionelle salg af musik omsatte for 85,3 mio. kr. inden for områder som kommercielle partnerskaber, koncertvirksomhed og eksport af musik.

Henrik Daldorph finder opdyrkningen af nye indtægtskilder helt oplagt:

”Musikken har en større værdi i samfundet, end musikselskabernes økonomi umiddelbart viser. Derfor har vi et godt udgangspunkt for at optimere indtægterne til musikselskaberne og de musikere, vi samarbejder med. Det gør vi blandt andet ved at være mere åbne over for det øvrige erhvervslivs behov.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere