Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lidt for malende billeder

Samsung er blandt testens mest avancerede tv.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du står i en tv-butik med metervis af tv’er ophængt side om side. De har alle samme signal (en tv-udsendelse), og du tænker, at nu er det let at se forskel. Men vi har alle en tilbøjelighed til at vælge det tv, som ”råber højest”, dvs. har mest lys og mest kontrast. Men det er langt fra sikkert, at du bliver glad for billedet, når det kommer hjem i stuen.

Sort tynd plast-ramme i siderne får tv’et til at se ud, som om det er rammeløst.

Du vil måske opdage, at det er alt for kraftigt, at der er for meget lys, og at alle detaljer pensles ud, så det bliver øjetrættende. Den oplevelse har vi haft med mange tv-produkter gennem årene, og det også lidt tilfældet med dette Samsung.

Billedet står umiddelbart ekstremt imponerende og med høj detaljering. Men det er ikke optimalt. En film mangler det filmiske look og de lidt bløde farver, som skaber indlevelse. Samsung-tv’et leverer ekstremt mange detaljer, men også et lidt for klinisk billede, så alt ligner en dokumentarfilm.

Ser du til gengæld meget sport, vil du elske den detaljering og ro, der er i billedet. Det gælder uanset, om der er tale om et digitalt antennesignal eller et full HD-signal fra en kabeludbyder. Sæt en Blu-ray på, og detaljeringen bliver endnu finere, ligesom der kommer lidt mere glød i farverne.

Tv’et er udført i et lækkert design, hvor man ikke føler, der er sparet på noget. Alt fra tilslutningerne bagpå til den lille kasse med tilbehør – fjernbetjening, kabler og 3D-briller – virker gennemført.

Opsætningen er også ligetil. Så snart du starter, vejledes du igennem ni menuer, og alt er til at finde ud af. Du underholdes endda med baggrundsmusik under opsætningen. Også smart-tv-delen fungerer aldeles fremragende, og tv’et reagerer prompte på input. Det er nemt at navigere rundt imellem de forskellige apps, som du kan tilføje, som du vil.

Leveres med elegant fod. Som de øvrige i testen er tv’et VESA mount-kompatibelt (vægophæng).

Hurtig processor

En hurtig processor sørger for at smart-tv-delen kører tjept.

Alle tilslutninger

Der er alle de tilslutninger, du ønsker. Herunder også til en parabol.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Datatid TechLife mener:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]