Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Godt for begyndere

Picasa er populært. Det er nemlig let at gå til. Det kan måske ikke så meget som de fleste af konkurrenterne på markedet, men Picasa er et godt program at begynde med.

Af Kasper Nesager-Hansen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Første gang du bruger Picasa 3.9, får du en grundig gennemgang af programmet, ligesom du får mulighed for at importere alle dine billeder fra interne såvel som eksterne harddiske.

Redigeringsværktøjerne retter skønhedsfejl og perspektiv, men billedet er lidt uskarpt.

Betjeningen er baseret på simple ikoner, der er lette at tyde og giver dig et godt overblik over programmets funktioner. For at gå i gang med redigeringsprocessen klikker du blot på et billede.

Standardredigeringsværktøjerne er inddelt i fem kategorier med hver sit ikon, og klikker du på et ikon, kommer undermenuerne frem, og de giver et godt overblik over dine værktøjer.

Du kan rette røde øjne og fjerne pletter fra billedet, og du kan lægge filtre oven på billederne. Picasas udbud af værktøjer minder meget om standardfunktionerne i de fotoprogrammer, der følger med i din smartphone i dag.

Picasa 3.9 understøtter dog live preview, hvor du i realtid kan følge med i, hvad du laver. Det er fint. Og slutresultatet er nærmest forbavsende godt for et gratisprogram – takket være de grundige autoredigeringsværktøjer.