Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den brugervenlige løsning

Her får du ekstrem høj brugervenlighed, men sikkerhedsniveauet er ikke testens højeste.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Eset Smart Security hentes online. Det er en uhyre enkel proces med et par kodeord, og du kan straks begynde at installere. Det tager omkring 5 minutter inklusive indtastning af et snørklet brugernavn og adgangskoden.

Under installationen får du mulighed for at være med i en undersøgelse (Eset Live Grid), hvor din og millioner af andre brugeres antivirusproblemer bliver analyseret, så sikkerheden er i top. Vi kunne ikke mærke forskel på maskinens performance, om du sagde ja eller nej til denne tjeneste.

Det er enkelt at finde rundt i. Desuden er Eset hurtig til at skanne disken for fejl.

Menuerne er meget overskuelige. Det er let at forstå, hvad de forskellige muligheder rent faktisk betyder. Når der skal installeres nye programmer, eller du tilslutter en disk, er programmet kvikt til at spørge, så du let kan komme videre. Desuden kan du ret detaljeret justere, hvad det skal ”kigge” på. Opsætningen af denne del kunne dog være bedre – her er forklaringerne ikke så gennemskuelige som andre steder i programmet.

Ifølge AV-Tests tjek af programmet ligger Eset i den gode ende, hvad angår sikkerhed på malware, men er ikke 100 procent på e-mail-sikkerheden. Den er målt til 97 %, hvilket er fint, men flere af konkurrenterne ligger på 99-100 % på denne måling.

I de enkelte menuer kan du let justere sikkerhedsniveauet. Her finder du også forældrekontrol.

Det er målbare forskelle, men de er ret små og har ikke den helt store praktiske betydning. Eset er ellers et ret godt bud på en moderne sikkerhedspakke, og især den høje brugervenlighed sætter vi stor pris på.