Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Effektiv vagthund

Mængden af funktioner og muligheder er imponerende hos vagthunden.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

BullGuard imponerer med sine mange muligheder. Her finder du alt, for eksempel forældrekontrol og en sikker surf-funktion. Der medfølger 5 GB onlinebackup, og der er en god såkaldt sårbarhedsscanner, som giver dig besked, hvis der er problemer med et program, du er ved at installere. Vi prøvede med et par mindre sikre programmer og her kom BullGuard da også med en advarsel, inden vi kunne komme videre. Fint!

Du kan ikke se alle punkter i hovedmenuen i ét billede, men du kan ikke forstørre vinduet.

I forhold til de øvrige i testen er hovedmenuen mere omfattende, men overskuelig og med direkte adgang til blandt andet forældrekontrollen. De mange moduler kan ikke ses samtidig, og du kan ikke gøre vinduet større – du er tvunget til at scrolle til siden. Et konstant irritationsmoment.

BullGuard præsterer over gennemsnittet i AV-Test. Især klarer det sig godt på nye virusser, der er de mest farlige. Her opsnappedes 98 %.
Men det er langsomst i vores måling af virusskanning for virus. Så på dette punkt er der mere tale om en skødehund end en hurtig vagthund.

Du er adgang til omfattende rapporter. Programmet er testet på engelsk, men fås også på dansk.

BullGuard spørger meget – du får ofte mulighed for at svare på, om du vil det ene eller det andet. Her ville nogle mere automatiserede processer være bedre. Der er for meget at tage stilling til, og det kan være vanskeligt for ikke-kyndige pc-brugere. Heldigvis er programmet hurtigt til at eksekvere dine ordrer.