Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En musemåtte udover det sædvanlige

SteelSeries DeX Gaming mousepad er ikke bare hvilken som helst musemåtte. Den er gennemarbejdet til sidste deltalje for at give dig flydende bevægelser og stor præcision, når du spiller.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En musemåtte er ikke bare en musemåtte. Man kan nogle gange nærmest få dem smidt i nakken, men forventningerne må nedjusteres. De fleste af os er nok rimeligt ukritiske i hverdagen, når det kommer til musemåtter i forbindelse med hverdags gøremål, situationen stiller sig noget anderledes, når talen falder på musemåttens rolle i forbindelse med computerspil.

Steel-Series DeX Gaming mousepad er en virkelig god musemåtte på 320 mm x 270 mm, der har til formål at sikre så lav en friktion som muligt mellem måtte og mus, alt mens at præcisionen bibeholdes. Det er lykkedes virkeligt godt, for anvender man en kvalitets gamermus, flyver musen henover måtten, uden at kontrollen må opgives. Succesen ligger i den gennemtænkte konstruktion.

Det starter med det solide silikoneunderlag, der sikrer, at musemåtten har et godt greb i underlaget. Overgangen mellem underlaget og overfladematerialet er varmebehandlet, så kanterne skulle ikke begynde at frynse efter et stykke tid. Overfladematerialet er desuden vaskbart således, at måtten forbliver appetitlig i lang tid.

Selve hemmeligheden bag den formindskede friktion ligger i den tredimensionale overflade. Sekskantede højdedrag dækker hele overfladen, hvorved det meste af musemåtten i realiteten ikke berører musen. Samtidig sikrer strukturen ensartet kontrol i alle retninger.