Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spotify udvider med video og løbetræning

Den populære streamingtjeneste åbner for et udvidet underholdningsunivers med video,
podcasts og original musik tilpasset den enkelte bruger. Og for de
løbeglade er der nye funktioner tilpasset løb,
rytme og puls.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spotify lancerer nu en udvidet mobil musikoplevelse, der tager afsæt i lytterens hverdag med to helt nye funktioner:

• Now startside: Fra du står op om morgenen til aftenens fest, giver Now-startsiden dig den rigtige musik dag og nat. Det gælder alt fra den helt særlige mandagsplayliste til at sparke din uge i gang til de numre, der hjælper dig med at holde fokus på arbejdet efter frokostpausen. Og fordi Now lærer, hvad du godt kan lide, er du sikker på, at du også hører den helt rigtige musik uanset begivenhed. Musikken er udvalgt af din egen musiksamling og Spotifys helt egne eksperter. Anbefalingerne vil derudover udvikle sig over tid, så du altid hører musik, som er tilpasset smag og humør.

• Spotify Running: Hver uge tager mere end tusinder af danskere løbeskoene på og skruer op for musikken på Spotify. Selvom musik er en god løbemakker, kan der være behov for bare en smule mere motivation, hvis pulsen skal højere op og kilometerne i benene øges.

Spotify Running kombinerer det bedste musik med anbefalinger baseret på din lyttehistorik, forskellige genreplaylister og unikke løbenumre skabt af kendte DJ’s og komponister - og så er det hele tilpasset dit unikke tempo. Du starter bare med at løbe, så finder Spotify dit tempo og parrer det med den ideelle musik til din intensitet for at hjælpe dig med at blive en bedre og hurtigere løber. Og det er ikke det hele. Til sommer indgår Spotify et partnerskab med Nike, og senere på året kan du tilgå Spotify Running gennem din Nike+ app. Derudover er det planen at integrere Runkeeper Spotify Running senere på året også.

Foruden den udvidede musikoplevelse introducerer Spotify et helt nyt underholdningsunivers centreret omkring den enkelte bruger.

• More than Music: For første gang i tjenestens historie tilføjer Spotify videoklip og lydprogrammer til selve musikken. Baggrunden er en indsigt i, at forbrugerne nogle gange har behov for at skifte væk fra musikken for at blive opdateret på de seneste nyheder, lytte til en podcast eller se et kort, sjovt videoklip. Og med et stort udvalg af underholdning skal der være noget for alle i det nye Spotify-univers, hvor anbefalinger til video- og lydprogrammer hjælper dig med at finde det, der passer til dine interesser.

• Spotify Originals: Samtidig lancerer Spotify originalt indhold. Der er fx Running Originals, som er musik designet specifikt til dit løbetempo. I alt seks numre er tilgængelige fra dag ét. Derudover finder du eksklusivt indhold som fx Dance Move of the Day, produceret af Amy Poehlers Smart Girls-brand over særligt kuraterede radioprogrammer, som er præsenteret af artister fra Icona Pop over Jungle til Tyler the Creator.

• Spotify er nu pakket med underholdning, nyheder og klip fra blandt andre ABC, BBC, Comedy Central, Condé Nast Entertainment, ESPN, Fusion, Maker Studios, NBC, TED og Vice Media med mange flere på bedding.

”Vi vil gerne give brugerne en rigere og mere intens Spotify-oplevelse,” sagde Daniel Ek, grundlægger og CEO i Spotify, i går ved en stor presseevent i New York.

”Vores mål er, at Spotify bliver soundtracket til vores allesammens liv ved at tilbyde en verden af underholdning, der kombinerer det bedste udvalg af musik, podcasts og video til vores brugere. Og vi er først lige begyndt.”

Spotify Running ruller ud i Danmark nu til alle forbrugere med en iOS smartphone, mens flere platformopdateringer følger efter inden for kort tid.

Now-oplevelsen er i første omgang tilgængelig for brugere med iOS smartphone i USA, England, Tyskland og Sverige.

De danske brugere vil snarest få information om, hvornår Now-oplevelsen er tilgængelig i Danmark.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorudviklere med lyst til faglige udfordringer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Integrationsplatforme

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere