Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Panasonic klar med stærkt systemkamera

Lumix GX8 er det første kamera med Dual IS billedstabilisator, leverer videooptagelser i 4K, og er forsynet med 20,3-megapixel sensor samt en
stor vipbar Live View Finder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det nye kamera skal forsøge at føre successen videre fra det populære GX7 og trumfer den kompakte forgænger med en integreret 20,3-megapixel Digital Live MOS-sensor, der sammen med den nye Venus Engine-processor skal sikre overlegen billedkvalitet.

Den store sensor forbedrer lysmætningen og sikrer autentisk farvegengivelse, så selv billeder der er taget ved lav belysning fremstår skarpe.

Kameraet er verdens første med et Dual IS system - en kombination af en Lens Optical Image-stabilisator og en Body Image-stabilisator, som sørger for at selv svære håndrystelser korrigeres.

Fang 4K-billeder med fuld kontrol

Lumix GX8 kan skyde højopløselig video i 4K-kvalitet (3840 x 2160 pixels) ved 25p (50Hz) eller 24p i MP4. Du kan også filme i Full HD (1.920 x 1.080 pixels) ved 60p (50 Hz) i AVCHD Progressive eller MP4 (MPEG- 4 / H.264) format med fuldtids AF-funktion.

Ud af en 4K-video er det muligt at trække et 8-megapixel stillbillede, så de magiske øjeblikke, der normalt kun findes i bevægelse kan fryses og gemmes i god kvalitet.

4K-billedfunktionerne inkluderer også 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start / Stop) og 4K Pre-burst, der gør det muligt at indfange og registrere det perfekte billede ved at beskære den nøjagtige frame, du vil have ud af din 4K-videooptagelse.

Fleksibel skydning

Lumix GX8 kommer med et nyt 2360k-dot display Live View Finder, der er i stand til at vippe 0-90 grader. OLED-skærme på både LVF og den indbyggede skærm tilbyder lynhurtig respons, når du vil tage billeder eller video af motiver i bevægelse, mens 10.000: 1 High Contrast giver mulighed for perfekt farvegengivelse. Kameraet er desuden beskyttet mod vandsprøjt og støv, så det kan tages med på enhver lokation.

GX8 kan købes i butikkerne fra midten af august til en vejledende pris på 10.995 kroner. og inkl. 14-140 mm til 14.495 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere