Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vildt og voldsomt gaming- monster folder sig ud

Stor, voldsom og aldeles uimponeret går Asus ROG G751JY til sagen. Her er tale om en gamingbærbar, hvor man ikke behøves at være nervøs for, om den nu kan trække et givet computerspil.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Asus ROG G751JY er en sand mastodont på den gode måde forstås. Den 17,3" gamingbærbar har dimensionerne 416 mm x 318 mm x 20~53 mm, og vægten er intet mindre end 4,8 kg.

Der er heller ingen tvivl, når det kommer til computerens udtryk. Der er tale om en rendyrket performance gamingbærbar med et kileformat kabinet. Dog her med en blødt svungen underside, hvor den bærbare først virkeligt buldner ud langt bagude.

Det samlede udtryk fremstår også mindre aggresivt og kantet end hos tidligere modeller af ROG-serien. Der er snarere tale om maskulin elegance, et børstet metalindlæg starter bag på enheden og går op nær toppen af skærmen.

Det ser imponerende ud, og sammen med de røde gællelignende finner i de to udluftningssluser på den bærbare, bliver looket markant uden at kamme over.

Fuld fart fremad

Der er ikke mangel på ren råstyrke, det er der sågar rigeligt af, og den anvendte firkernede processor starter ved 2,4 GHz, men kan takket være Hyper-Threading gå op til 3,6 Ghz på en kerne, hvis det kræves.

Ram-mængden på 32 GB er intet mindre end overvældende for en bærbar, og det indbyggede GTX980M grafikkort med dets 4 GB dedikerede gddr5-hukommelse, er det ypperste, man kan sætte i en bærbar computer for tiden.

Læg dertil den lynhurtige M.2 ssd på 256 GB med NVMe- understøttelse og en gennemsnitlig søgetid på 0,067 ms. Den sekventielle læsehastighed er 816,2 MB/s, og den sekventielle skrivehastighed er 689,1 MB/s. Det er noget, der rykker.

Det er derfor ikke mærkeligt, at Asus ROG G751JY klarer sig endog rigtigt godt, når det kommer til at præstere, hvad enten det er almindeligt brug, gaming eller benchmarks, man udsætter den bærbare for.

Den kan klare selv de vanskelige spil i full HD-opløsning med kvalitetsindstillingerne sat til høj eller mere for nogle titler. Den scorer således også 8532 3DMarks i 3DMark Fire Strike testen, det skal der alligevel en del til for at gøre.

Man kan sige det samme om scores i PCMark 7 og PCMark 8, den scorer højt på mange felter.

Alt det andet udenom

Konstruktionen gør et godt indtryk, kabinettet er næsten udelukkende lavet i plastik, men kvaliteten er i orden, selvom man til prisen kunne have forventet mere eksklusive materialer. Metal er jo også en god varmeleder, så måske derfor.

Køleløsningen er til gengæld rigtig god. Når man tænker på, at der er tale om en voldsom gamingbærbar, så larmer den ikke alverden, heller ikke når den belastes. Kølingen er også effektiv, og den bliver ikke ubehagelig varm i brug.

Asus ROG G751JY er udstyret med et rigtigt godt tastatur, der er baggrundsbelyst, men kun med rød belysning, der til gengæld kan aktiveres med tre intensiteter. Tasterne er store og har lang vandring med ret præcis feedback.

Den indbyggede touchpad er stor med en lettere ru overflade, kontrollen er generelt god. De dedikerede museknapper har en blød men præcis virkemåde og er en fornøjelse at bruge.

Skærmen er ikke touch, men det er jo også en gamingbærbar. Nok af samme årsag er skærmopløsningen ikke højere end full HD, det er også meget svært at trække højere opløsninger i krævende spil. Det er en ips-skærm, der kvalitetsmæssigt gør sig godt, den er forholdsvis lysstærk trods anti-glare belægning.

Den bærbare har 100 Mbit/s LAN og 802.11ac Wi-Fi, der er godt med tilslutninger, herunder en Thunderbolt port, hvor man også kan tilslutte minidisplay-port-enheder.

Batterilevetiden er 3 timer 13 minutter i Powermarks produktivitetstest. Forventeligt lavt.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Nøgletal

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]