Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Acer klar med billig bærbar til skyen

For to tusind kroner kan du få den nye Aspire One Cloudbook, der er baseret på Windows 10 og gearet til at arbejde i skyen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mere og mere af vores digitale arbejde foregår på nettet, hvor fjerne servere tager sig af det tunge slæb. Derfor er ikke nødvendigvis nogen grund til at investere i en stor og kraftfuld computer til mange tusinde kroner.

Med de billige Chromebooks har Google vist, hvor lidt der skal til for at skabe en velfungerende laptop. Acer har ladet sig kraftig inspirere af konceptet med den nye Aspire One Cloudbook, der er skabt til livet på nettet, men i stedet for Chrome OS kører med Windows 10 som styresystem.

Wi-Fi 802.11ac sikrer hurtig trådløs forbindelse, mens 2GB ram og den nyeste mobilprocessorer fra Intel giver tilstrækkeligt med kræfter til en ubesværet brugeroplevelse. Tilslutningerne omfatter HDMI, USB 3.0, USB 2.0, og der er indgang til SD-kort samt op til 64GB lager.

Aspire One Cloudbook fås med skærm på enten 11 eller 14 tommer, og der er chiclet keyboard i fuld størrelse samt en stor touchpad, der understøtter Windows 10 gestusser.

De nye bærbare er designet enkelt og stilrent med en tykkelse på 17.9 mm og vægt på henholdsvis 1.15 kilo for 11”-modellen samt 1,6 kilo for 14”-modellen.

Aspire One Cloudbook 11 kommer på markedet til september med en pris på 269 euro, svarende til cirka to tusinde kroner, mens Aspire One Cloudbook 14 lander i butikkerne til oktober med en pris på 299 euro, hvilket omregnet til danske kroner bliver 2.232 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere