Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Indstil pc’ens lydstyrke efter klokkeslet

Hvis du kan se fordel i at anvende forskellige lydstyrker på forskellige tider af døgnet, så er dette programmet der ordner det for dig.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er nok de færreste af os, der har tænkt tanken før, men folkene bag Softorino har åbenbart tænkt tanken. Hvad om man lavede et lille program, hvormed man kunne indstille lydstyrken på computeren, efter hvilket tidspunkt på dagen det er?

Volumen Concierge er svaret på dette spørgsmål. Det gratis program, der fungerer på Windows XP til og med Windows 8.1, kan anvendes til at opstille regler, der automatisk justerer lydstyrken for computeren alt efter tidspunktet på dagen.

Første gang programmet starter, er der en linje med en inaktiv regel. Reglen aktiveres, og man vælger om lydindstillingen skal gælde for alle dage, alle hverdage eller i weekenden. Herefter angiver man, hvilket klokkeslet reglen skal gælde fra. Herefter opretter man flere regler, hvorefter der dukker flere linjer frem.

Man angiver, hvornår reglen starter og ikke, hvornår den slutter. Foregående regel stopper, når en ny starter. Programmet vil installere yderligere et program, hvilket let kan fravælges.