Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nye Microsoft-mobiler kan bruges som PC

Microsoft er klar med en nye topmobiler, som i et snuptag kan sluttes til en PC-skærm og bruges som computer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De seneste mange Microsoft-mobiler har hørt til i lavpris-segmentet, og det er efterhånden rigtig længe siden, at vi har set en ny hi-end smartphone fra Microsoft.

Ventetiden er imidlertid forbi, for i går kunne Microsoft løfte sløret for Lumia 950 og Lumia 950 XL, som leverer den mobile Windows-oplevelse i en luksus-pakke.

Mobilerne er de første til at udnytte Windows 10, som er skabt til at fungere på tværs af platforme. Således er det muligt at anvende de nye Lumia-mobiler som en fuldt fungerende PC. Slut den blot til din computerskærm med, så kan du arbejde på den, som du ville arbejde på en stationær Windows-computer.

Den tilsluttes via Microsoft Display Dock, der fås som tilbehør, og her kan du også koble mus og keyboard til.

Mobilerne er forsynet med nyt PureView kamera, der skyder foto på 20 MP og video i 4K, og har en avanceret blitz, der tilpasser sig lyset samt hurtig autofokus.

Lumia 950 er Lumia 950 XL kan købes i udvalgte lande fra november. Om Danmark er blandt disse vides endnu ikke, og priserne er heller ikke afsløret endnu. Men at dømme ud fra de euro-priserne, kommer mobilerne til at ligge i et rimeligt leje: Lumia 950 koster 599 euro, mens Lumia 950 XL koster 699 euro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere