Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netflix hjalp os igennem tømmermændene

Netflix-trafikken nåede nye højder d. 1. januar.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Netflix-trafikken nåede nye højder d. 1. januar.

Engang var tv-underholdning noget, der blev distribueret via et fælles antennenet, og det var tv-udbyderne, der bestemte, hvad der blev vist – og hvornår.

Men dette er on demand-tjenester som DR tv, Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay m.fl. ved at lave om på. Nytårsdag satte steg Netflix-trafikken i Telenors net med 30 procent sammenlignet med en almindelig dag og satte dermed en tyk streg under denne udvikling. Og hvor Netflix-forbruget plejer at toppe omkring kl. 22, som er det tidspunkt hvor flest plejer at se film og serier på nettet, lå forbruget hele nytårsdag særdeles højt og toppede kl. 14.

”Det tyder på, at mange har brugt nytårsdag på at streame serier, mens eventuelle tømmermænd klingede af. At man begynder at foretrække Orange is the new black eller Game of Thrones frem for at se skihop på tv, er endnu et billede på, at der i disse år sker et skift fra almindeligt, programlagt fjernsyn over til serier og film, der hentes via internettet, når man har tid. Udviklingen forstærkes af, at mange nye fladskærme kan tilsluttes wifi og har Netflix indbygget, men vi ser også et stærkt stigende forbrug af on demand-tjenester på smartphones og tablet pc’er, og vi skal derfor hele tiden udbygge kapaciteten i netværket for at følge med det stigende dataforbrug,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Nytårsforbruget af Netflix var 30 procent højere end i juledagene, som dermed lå på niveau med almindelige dage uden for højtiderne. Det skyldes formentlig, at folk i julen brugte tid på at rejse og være sammen med venner og familie, mens nytårsdag i højere grad blev brugt på afslapning foran fladskærmen med en stribe afsnit af yndlingsserierne.

Netflix-trafikken i Telenors netværk er på 12 måneder mere end fordoblet, og det gælder både på mobilnettet og via de faste bredbåndsforbindelser og wifi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere