Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

oCam klarer videoptagelsen fra internettet

Hvis du vil optage video, eller tage screenshot fra skæren så klarer oCam sagen uden at gøre det mere omstændeligt end muligt. .

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Videooptagelse og screenshots er hvad oCam kan anvendes til, programmet der kan anvendes på Windows XP til og med Windows 10 gør det let, at hente det medieindhold du ønsker ned fra skærmen og ned på din computer. Med oCam er det ganske let at optage videoer, man kan vælge mellem at optage hele skærmen, eller blot en region af skærmen. Det er også muligt at optage fra spil, og lyden fra video optages også med.

Det er med oCam ligeledes muligt at tage et screenshot af en udvalgt region på skærmen, således at man kan gemme billeder eller andet interessant på ens computer med . Programmet består af et hovedvindue samt en grøn optagelsesramme, der markerer hvilen region der skal optages fra. I oCams hovedvindue fastsættes indstillingerne for optagelserne, hvilken bitrate der skal anvendes, hvilket antal fps der skal optages ved og andre generelle kvalitetsindstillinger. Den grønne ramme kan justeres i størrelse, træk den hen over området, hvor videoen befinder sig, og man er klar. Det er med programmet muligt at optage video der fylder mere end 4 GB.

Det er gratis at anvende oCam til både privat brug samt til kontorbrug, man skal blot være indforstået med at der vises reklamer i brugergrænsefladen. 

 

Du kan downloade oCam fra producentens webside her: