Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sapphire R9 Fury Tri-X

Fart over feltet.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er sådan med AMD's grafikkort, at de næsten altid kommer i par. Når AMD laver en gpu-klasse, tilbyder man som regel en dyrere XT-version og en lidt beskåret Pro-version.
R9 Fury er den lidt beskårede Pro-version af Fiji XT.

Fiji Pro har 512 færre Radeon-kerner end sin storebror og en clockfrekvens, der er 50 MHz lavere, men den har de samme 4 GB HBM, der giver en meget hurtig framebuffer. Den er også næsten 1000 kroner billigere end Fury X.

Vi sidder nu og klør os i nakken. Denne Sapphire Tri-X-version af Fury leverer kun 10 MHz mindre end Fury X og giver næsten nøjagtig de samme gaming-framerates som det dyrere vandkølede referencekort. Bevares, det luftkølede kort bliver varmere – cirka 15 grader – men når man kun mister ganske få fps og samtidig sparer 1000 kroner, er der ikke meget at betænke sig på.

Man giver næsten 5000 kroner for noget, der strengt taget er et tredjeklasseskort, men det leverer fremragende gaming-ydelse. Og hvis du endnu ikke er til 4K, vil det få din 1440p-skærm til at synge. Fury kan følge med GTX 980 og tager ofte føringen. Det har ført til nogle prisfald på det ældre kort, og man kan finde Nvidia-kort til meget attraktive priser. Men når priserne ligger tæt, vil vi anbefale at satse på det mere avancerede kort med HBM.